• Почетна
  • СПОРТ
  • Безобразлук Шкота: Михајловић је расиста, Арканов пријатељ и селектор мале екипе!
Прочитај ми чланак

Безобразлук Шкота: Михајловић је расиста, Арканов пријатељ и селектор мале екипе!

0

Уочи квалификационе утакмице за одлазак на Светско првенство у Бразилу, између репрезентација Шкотске и Србије које се састају у Глазгову у суботу од 16 часова по средњеевропском времену, лист „Хералд Скотланд“ објавио је необичан текст о селектору „орлова“ Синиши Михајловићу.

У тексту под насловом „Синиша Михајловић, историја насиља“ о српском селектору говори се кроз призму прошлости обележене скандалима на терену и ван њега.

„Михајловић је био крив за расистичко понашање, јавно је подржавао човека оптуженог за ратне злочине, а сада је из тима прогнао играча који није хтео да пева химну. Из свега не може бити изузет али може да објасни. Он је интригантна фигура, личност оштрих контраста, тренер који учи на грешкама из прошлости“, пише „Хералд“ а преноси Спортски Журнал.

Потом се наводи да је Синиша из малог славонског града стигао до Серије А у којој је био звезда. Подсећа се да је Михајловић син Србина и Хрватице, као и да се као играч Лација натписом на мајици јавно опростио од убијеног му пријатеља, Жељка Ражнатовића Аркана.

„Хералд“ „упознаје“ шкотску јавност и са инцидентом између Михајловића и Патрика Вијере на мечу Лиге шампиона између Лација и Арсенала када је српски стручњак кажњен за вређање Вијере на расној основи, назвавши га „црно копиле“.

„Немогуће је судити о Михајловићу пре него што почну такмичарски мечеви. Утисак је, ипак, да у Београду влада уверење да Србија није велика екипа, са прилично ниским очекивањима“, закључује „Хералд“.

(Блиц)