Прочитај ми чланак

Опозиција и Дамњан:Вучић брутално покрао референдум, у 18 часова сви на РИК! ВИДЕО

0

Режим Александра Вучића је брутално покрао референдум! Опција "НЕ" је победила у свим градовима, док је "ДА" имало већину само у селима. У укупном броју гласова, референдум није прошао и ова крађа Вучићу неће проћи!

Ово за „Србин инфо“ поручује лидер Двери Бошко Обрадовић и најављује одлазак у РИК, где ће опозиционе партије и народ потражити правду!

Како сазнаје наш портал, у Републичку изборну комисију ће кренути и Здрава Србија, Народне патроле, многи патриотски покрети и удружења, док се још чека одлука покрета Доста је било.

– Уједињене патриоте, уставобранитељи, идемо на протест! У понедељак испред РИК-а у 18 часова! Да одбранимо изборне резултате од крађе! Да одбранимо Устав! Не дамо Устав! – позвао је Бошко Обрадовић.

Према свим извештајима опозиционих партија, и поред велике крађе коју је режирао СНС режим, већина изашлих на референдум је гласало „НЕ“.

ПРЕТХОДНО:

Победу опције НЕ су потврдили и лидер Двери Бошко Обрадовић, као и адвокат Владимир Гајић из Народне странке.

Резултате гласања из часа у час можете пратити на линку испод:

Иако је у почетку било и три пута више гласова у односу на „ДА“, разлика је сада мања, али и даље осетно велика у односу на опцију коју је заступао Александар Вучић.

– Победа у свим великим градовима! Београд, Панчево, Краљево, Чачак… Људи, ово је први Вучићев пораз за ових 10 година власти! То смо ми сви заједно урадили! Честитам свим уставобранитељима и патриотама! Ову победу могу да нам отму само огромном крађом у току ноћи! Не дамо Устав! – поручио је Бошко Обрадовић.

На референдум о изменама Устава у делу о правосуђу до 19 часова изашло је 27,6 одсто грађана уписаних у бирачки списак, саопштила је Посматрачка мисије Црте.Поређења ради, на парламентарним изборима 21. јуна 2020. године, до 19 часова на гласање је изашло 45,5 одсто бирача.

Већ на почетку, власт покушава да спречи чланове референдумских одбора из редова опозиције да приступе бирачким местима под изговором да нису на списку.

На бирачком месту бр. 113 – манастирска зграда у Студеници, појавио се дупли списак чланова бирачког одбора.Једног од чланова Здраве Србије, који је добио решење да буде део референдумског одбора у Студеници, вратили су јутрос кући, јер га није било на списку. Он је имао решење које потврђује да је регистрован.Њему је председник овог бирачког места рекао да није делегиран, иако је он имао валидан документ, односно решење РИК које је понео са собом. Како смо сазнали, уместо поменутог члана, убачен је неко други.

Ово су потврдили и из одбора Здраве Србије у Краљеву. Рекли су нам да је после интервенције и обраћања РИК у Краљеву, њихов члан враћен на то бирачко место. Кажу да је реч о својеврсном скандалу и покушају апсолутне контроле референдума.

Једино су представници Здраве Србије од свих опозиционих партија успели да окупе довољан број посматрача за сва бирачка места.

Право гласа на данашњем референдуму има укупно 6.510.323 гласача. Изјашњавање ће трајати од 7 до 20 часова, а резултате ће објавити РИК.

Да би референдум успео, довољна је већина укупног броја грађана који буду изашли на гласање, а одлука која се тог дана донесе је обавезујућа.

До 10 часова излазност на данашњем референдуму о промени Устава је 3,61 одсто, од 6.510.323 укупно уписана бирача, саопштено је на првој конференцији Републичке изборне комисије.

У београдском региону излазност је 2,92 одсто, у Војводини 4,92 одсто, региону Шумадије и Западне Србије 2,88 одсто и региону Јужне и Источне Србије 3,22 одсто, рекао је директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић.

Гласа се на 8.179 бирачких места у Србији.

На питање каква је била излазност на парламентарним изборима 2020.године до 10 часова, Ковачевић је казао да је излазност била 9,3 одсто бирача, али је подсетио да су избори одржани у летњем периоду, те да очекује већу излазност на референдуму до краја дана.

Излазност на републичком референдуму о промени Устава до 12 сати била је 8,99 одсто, речено је на конференцији за новинаре Републичке изборне комисије (РИК).

У београдском региону излазност до подне је 7,89 одсто, у Војводини 11,07 одсто, региону Шумадије и Западне Србије 7,74 одсто, а региону Јужне и Источне Србије 8,47.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић рекао је да су два бирачка места затворена, и то бирачко место број 72 у Прокупљу и број 13 у Коцељеви, јер, како је објаснио недостају изводи из бирачких спискова.

Према његовим речима, на тим бирачким местима се налази полиција и предузима даље радње.
Гласање на референдуму укупно прати 2.333 домаћих и 12 страних посматрача.

Међу домаћим посматрачима су ЦРТА, Грађани на стражи, ЦеСИД, Образ, Суверенисти, Средиште, а међу страним су Савет Федерације Федералне скупштине Русије, удружење West Support.

Сва бирачка места отворена су у седам часова и биће затворена у 20 часова, а гласање протиче без већих нерегуларности. Гласа се на 8.179 бирачких места у Србији.