Прочитај ми чланак

Тениски савез Русије преговара с Ђоковићем о учешћу на Отвореном првенству Москве

0

Тениски савез највеће државе света жели лидера АТП листе на егзибиционом турниру у Москви.

У тренутку када је Русија избрисана са свих спортских мапа, а гро њених спортиста онемогућено да се такмичи ван граница своје земље, тамошњи тениски национални Савез и Москва планирају организацију Турнира мира и желе да им почасни гост буде буде први рекет света Новак Ђоковић.

„Тениски савез Русије и Москва разрађују програм развитка нашег спорта у ближој будућности. Сада радимо на Отвореном првенству Москве, које ће се вероватно звати Куп престонице. Позваћемо играче из Белорусије, Кине, Казахстана, Узбекистана, Турске и других земаља. У току су преговори и са Новаком Ђоковићем“, поручио је први човек руског тениса Владимир Камелзон.

За сада нема информација да ли је Србин спреман да прихвати позив, али како год да преломи његова одлука ће имати одјека у свету. Као када је осудио одлуку Вимблдона да забрани учешће руским тенисеркама и тенисерима на гренд слему у Лондону.

„Ђоковић треба свуда да игра, најбољи је тенисер света, показао је да је особа која има став, мишљење… Зна како да се бори за правду. У мојим очима је најбољи свих времена“, поручио је Владимир Камелзон и додао да су већ раније покушавали да га дозову у Санкт Петербург и нису успели.