Прочитај ми чланак

Лука Дончић тужио рођену мајку: Жели пуну контролу, познато у чему је проблем

0

Лука Дончић је поднео захтев Канцеларији за патенте и жигове САД (УСПТО) у ком стоји да жели да се поништи регистрација заштитног знака "Лука Дончић 7" који је у власништву његове мајке Мирјам Потербин.

Ову информацију је први пренео амерички новинар Марк Стајн, а Дончић наводно жели да врати потпуну контролу над брендовима који носе његово име.

„Настављам да растем као играч и као особа, тако да ми је важно да контролишем сопствени бренд“, рекао је између осталог Дончић за „The Stein Line“.

Клица несугласица датира из сезоне 2018/2019, а тада је и предао сагласност мајци да региструје његово пуно име као заштитни знак. Било је много покушаја и преговора о преносу контроле над правима преко адвокатске компаније „Brown Rudnick“, а Дончић је у јулу 2021. године писмено саопштио да жели да се поништи поменута сагласност.

Наиме, Дончић је желео да региструје свој бренд као „Лука Дончић“, али је Канцеларија одбила да то учини јер већ постоји бренд „Лука Дончић 7“, а његова мајка није желела да га откаже.

У тужби стоји да Дончић није повезан са трим брендом, да он не одобрава стављање робе и услуга под тим именом.

Стајн је пренео да Дончић више није повезан са компанијама које поседују и бродају бренд „ЛД 77“ и који управљају сајтом lukadoncic.com.