Прочитај ми чланак

КИРЈОС: Кад вам Новак освоји Мелбурн има да шетам с његовом мајицом, на српском…

0

Аустралијски тенисер Ник Кирјос рекао је да би волео да Новак Ђоковић освоји Аустралијан опен.

Да, добро сте прочитали. Човек који је познат по томе да не воли српског тенисера, пожелео му је десету титулу у Мелбурну због начина на који се аустралијске власти односе према Ђоковићу.

Кирјос је и раније критиковао то што је Новак завршио у имиграционом притвору, ако је раније испунио све услове да се нађе у Аустралији.

Уместо да тренира без ометања, Новак је завршио иза браве, министар за имиграцијска питања Алекс Хок му је опозвао визу и случај је већ двапут завршавао на суду.

Завршиће и трећи пут (субота 23.30), када ће и дефинитивно бити одлучено да ли ће Ђоковић играти на Аустралијан опену од понедељка.

„Тај министар Алекс Хок каже да је Новак Ђоковић претња нашим границама, ја кажем да није, третирамо га као да је оружје за масовно уништење. Дошао је да игра тенис, разумем то да га нападају зато што није вакцинисан, али има документацију која му дозвољава да игра“, рекао је Кирјос у подкасту „No boundaries“.

Он је додао и да су Аустралијанци сада сав бес усмерили ка Ђоковићу, иако, како Кирјос каже „ништа није урадио, већ само хоће да игра тенис“ и напоменуо да је важно за спорт да се Новак нађе на терену у Мелбурну.

„Желим да је****о освоји Аустралијан опен и да потом шетам са мајицом на којој пише ‘идемо’ и са маском Новак Ђоковић. Било би је***о сјајно“, гласан је Кирјос.