Прочитај ми чланак

Хазарски олош Каспаров напао Ђоковића: Један Србин кад не осуди убиства, то је…

0

Некaдашњи првак света у шаху Гари Каспаров упутио је критику прво тенисеру света Новаку Ђоковићу

Чувени руски шахиста је на друштвеним мрежама објавио како није сагласан са ставом Новака Ђоковића да руским и белоруским играчима не треба забранити долазак на ВИмблдон.


Све је почело од објаве италијанског новинара Марија Бокардија који је пренео Ђоковићеве речи о забрани за руске и белоруске тенисере.

– Лично сматрам да нема потребе за суспензију руских играча. Такмичење је њихово право: постоји правило против дискриминације у тенису, које каже да свако може да игра по рангу, а не по националности. Вимблдон га је прекршио – рекао је Новак.

Капараов је на то реаговао на друштвеној мрежи Твитер.


– Русија можда може да се такмичи по рангу, али они убијају по националности. Руски спортисти који не осуђују Путинов рат истребљења у Украјини га подржавају ћутањем. А Србин који то не учини посебно је неприкладан с обзиром на историју – написао је шахиста.

Каспаров се након одласка у шаховску пензију посветио политици, а био је најавио председничку кандидатуру, али она није била успешна.

прилично активирао као политичар, чак је и најавио председничку кандидатуру, постао Путинов ривал, али она није била успешна због према његовом мишљењу опструкција.

Бивши првак света у шаху је 2013. године је напустио Русију, а годину касније доселио у Подстрану код Спилита и добио је држављанство Хрватске.