Прочитај ми чланак

Ђоковић поставио рекорд и одбранио прво место!

0

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, савладао је Гаела Монфиса у другом колу турнира у Мадриду са 6:3, 6:2 по 18. пут чиме је обезбедио останак на првом месту АТП листе, али је поставио и рекорд по броју тријумфа над једним ривалом.

Ђоковић је био далеко од своје најбоље игре, али је то било сасвим довољно за пролаз у треће коло где ће играти са бољим из дуела између Дениса Шаповалова и Ендија Марија.


Ђоковић је ривалу дозволио пет брејк лопти, сваку је спасао на феноменалан начин и радује то што је у кључним поенима био на висини задатка.

Монфис је прве брејк шансе стекао већ у трећем гему првог сета, једну и у петом, али је затим Новак преузео иницијативу и повео са 4:2, што је било довољно за рутинско окончање уводног периода у деветом гему.

Вреди истаћи, први сет је био прекинут током петог гема због кише, пауза је трајала нешто мање од пола сата, али није драматично променила однос снага на терену.

Ђоковић је подизао форму како је меч одмицао, у другом сету је брејк направио већ у трећем гему, у седмом је повео са 5:2 и у осмом искористио прву меч лопту, пошто је претходно спасао две брејк шансе.

Новак је остварио 18. победу над Монфисом у исто толико дуела што је рекорд када су у питању међусобни мечеви двојице тенисера.

Важније од тога, Ђоковић је победом у другом колу турнира у Мадриду одбранио прво место на АТП листи које би му, у случају пораза, поново преузео руски тенисер Данил Медведев због брисања бодова из протекле сезоне.