Прочитај ми чланак

Зову га Хуља – Вучић: Гасим светла по кући кад год могу и колико могу

0

- Ја не одврћем сијалице, али угасим светло кад год није потребно... Морам да признам да нисам толико одговоран, али честитам онима који то јесу - додао је Вучић

Гасим светла кад год могу и колико могу, знам колики ми је рачун за струју и штедим колико год могу! Струја ће једном морати да поскупи – рекао је председник Србије Александар Вучић одговарајући на питања новинара после обиласка радова на изградњи метроа на Макишком пољу.

– Струја ће једном морати да поскупи, кад зауздамо инфлацију – рекао је председник додавши:

– Ја не одврћем сијалице, али угасим светло кад год није потребно… Морам да признам да нисам толико одговоран, али честитам онима који то јесу – додао је он.

О разговору са амбасадором Хилом

– Разговор је био искрен, отворен, није било изненађења ни за мене ни за њега, јер знамо шта мисле они, а шта ми… Настављамо на продубљивању сарадње – додао је Вучић појаснивши да се зна какав је њихов став према Косову а какав је наш.

Нису Срби убијали Хрвате већ Хрвати Србе: Вучић о Глини

На питање да ли се плаши оптужнице за ратни злочин, којом му Хрвати прете, председник је одговорио:

– Не, нису Срби убијали Хрвате већ су Хрвати Србе. Ја нисам никад никог убио и поносим се тиме… Самим тим се ничег не бојим – одбрусио јој је председник Вучић.

Струја ће да поскупи тек када зауздамо инфлацију у Србији

Вучић је изјавио данас да ће струја у држави морати да поскупи али да ће се то десити када Влада буде уверена да је зауздала инфлацију и да може да је држи под контролом.

„Само Грузија у Европи има нижу цену електричне енергије од Србије. Струја ће морати да поскупи једног дана. Али то ће се десити онда када зауздамо инфлацију и када будемо уверени да је можемо држати под контролом. Иако нам је инфлација увезена“, рекао је Вучић након посете Макишу, где је обишао радове на изградњи метроа.

Он је рекао да су његови рачуни за струју као и рачуни осталих грађана, и да и он штеди струју колико може гасећи светла по кући где је непотребно да раде, иако је признао да „не одврће сијалице“, као што је то чинила премијерка Ана Брнабић.

„Не одврћем сијалице, нисам баш тако одговоран. Али честитам људима који јесу“, рекао је Вучић. Коментаришући захтеве министарке Зоране Михајловић да поскупи струја, Вучић је рекао да министри не могу да посматрају само свој сектор него целину државе, јер Влада мора да се труди да задовољи све сегменте друштва.

„А што се тиче ЕПС-а и ко је кога постављао, ми нисмо имали генијално руководство у ЕПС-у, само оно пре тога је било још горе и много је крало. Ово је било неспособно, прилично неспособно. Јер није сагледавало будућност него је гледало како да се преживи година за годином“, рекао је он.

Вучић је рекао да никога не плаши када каже да Србију очекује тешка зима, већ да народу само говори истину.

Он је оценио да људи у Србији до сада нису ни осетили кризу јер је за ускршње и првомајске празнике ван земље путовало око 700.000 људи а да сада већ планирају где ће ићи на море.

– Видим да људи код нас кризу нису ни осетили, иако нас чека тешка зима… видим спремају се за летовање… колико је само било за Васкрс и Први мај напољу… – додао је Вучић.