Прочитај ми чланак

Вучић потписао декларацију о „незаконитој агресији Русије“, огласио се ген. Делић

0

Земље јадранско-јонске регије, међу којима и Србија, усвојиле су на годишњем састанку у Тирани декларацију у којој су војну операцију Русије у Украјини назвале "незаконитом и неоправданом агресијом". Поводом наведене декларације, коју је прејуче потписао председник Србије Александар Вучић, огласио се и парламентарни патриотски покрет Нема назад иза је Србија на челу са генералом Божидаром Делићем у форми саопштења које преносимо у целости.

Позивамо Ивицу Дачића да, као председник одлазеће Народне скупштине, не одуговлачи  заказивање седнице на којој ће бити верификовани мандати нових посланика. Патриотски покрет Нема назад иза је Србија ће истог дана, када му буду верификовани мандати, покренути иницијативу за спровођење  референдума на коме  би се грађани изјаснили о увођењу санкција Руској федерацији.

Сматрамо да ово питање поред  политичког има и непроцењив  историјски значај и да је, у најмању руку, неозбиљно да одлуке у вези с тим доноси један човек. Доводимо у сумњу легитимитет  ових одлука јер се доносе  управо у  тренутку када су и влада и скупштина у техничком мандату – дакле, не одражавају стварну вољу народа исказану на последњим изборима.

Сматрамо да је отежавање међународног положаја Русије у тренутку док њени војници гину на фронту далеко значајније од питања доживотног запослења судија због кога је ова власт прошле године организовала референдум.