Прочитај ми чланак

Скупштина – Двери траже: Да Србија јача сарадњу са Русијом, а не са ЕУ (ВИДЕО)

0

На данашњој конференцији за медије у Дому народне скупштине, потпредседник Двери и заменик шефа посланичке групе Двери-Патриотски блок мр Иван Костић, представио је три предлога које су Двери поднеле Народној скупштини на усвајање – Резолуцију о геноциду Независне Државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима током другог светског рата, Декларацију о заштити Срба у расејању и региону, као и Декларацију о потреби јачања сарадње са Руском Федерацијом на билатералном нивоу и у међународним организацијама.

  На конференцији за медије господин Костић је поставио неколико питања, али и говорио о томе зашто је погрешно увести санкције Руској Федерацији. Он је истакао следеће: „Зашто би Србија била окренута само Европској унији када је тржиште у питању? Зашто не би полако почели да правимо сарадњу са алтернативним економским интеграцијама као што су Брикс и Шангајска организација за сарадњу? Питање је да ли последњиих година више финансијских инпута стиже са истока или са запада.

Санкције Русији би нанеле огромну штету Србији, посебно по питању енергетске безбедности, односно када је реч о угљу и гасу.

Неистина је да ће страни инвеститори отићи ако не уведемо санкције Русији и да ће 300.000 људи остати без посла, као што тврде поједини министри из власти и лидери опозиције. Управо супротно, они ће остати ако не уведемо санкције, јер ће имати сигурне и јефтине изворе енергије, као и отворен пут ка тржишту Евроазијске уније и огромне субвенције из буџета Србије.

О политичкој помоћи Русије у УН, када је у питању статус Косова и Метохије, али и многа друга питања, да и не говоримо.

Зато сматрамо да је потребно јачање сарадње на свим нивоима, како бисмо сачували политичку, економску и сваку другу неутралност, а све у складу са раније потписан међудржавним споразумима.“