Прочитај ми чланак

Политички земљотрес: Др Несторовић подржао Бошка и Двери на изборима!

0

Представници коалиције Патриотски блок За обнову Краљевине потписали су данас Споразум о заштити здравља нације и подршци изборној листи те коалиције са лекарима Браниславом Несторовићем, Алеком Рачићем и Валентином Арсић Арсенијевић.

Председнички кандидат те коалиције Бошко Обрадовић казао је у Прес центру УНС-а у Београду да је покрет Двери, који је део коалиције Патриотски блок, од почетка пандемије подржавао ставове лекара који се залажу за слободу и слободан избор грађана.

„Полазећи од идеје Бранимира Несторовића и Алека Рачића, да за наступајуће изборе 3. априла треба да дође до формирања чисте и јасне патриотске политичке опције, стављајући на прво место бригу о здрављу нације и посебно наше деце, ступамо у сарадњу на свим нивоима избора који ће се одржати 3. априла 2022. године“, цитирао је Обрадовић текст споразума.

Он је додао да се у споразуму наводи да се покрет Двери „као будућа парламентарна странка“ обавезује да ће у Народној скупштини покренути јавне расправе на теме дефинисаних заједничких интереса, и да ће се председнички кандидат Бошко Обрадовић заложити да се у ресорима просвете и здравства прихвате идеје, помоћ и ангажман потписника овог Споразума, који је заснован на њиховом вишегодишњем експертском искуству и моралним начелима, што су грађани Србије већ препознали и подржали.

„Алек Рачић, Бранимир Несторовић и Валентина Арсић Арсенијевић подржаће изборну коалицију Патриотски блок за обнову Краљевине Србије под редним бројем 11 на републичким  изборима и Бошка Обрадовића као заједничког кандидата за председника Србије, а на изборима за Скупштину града Београда Борислава Антонијевића, члана удружења грађана ‘Лекари и родитељи за науку и етику’ као нестраначког кандидата Патриотског блока за градоначелника Београда такође под редним бројем 11“, стоји у споразуму.

Потписници споразума, како се наводи, изражавају добру веру и наду да ће тај споразум бити само почетак дугорочне заједничке сарадње на опште добро нашег народа и државе.

Несторовић је казао да су покрет који је он основао, Витезови реда змаја, и покрет Двери све време „на истој линији“, с тим да је његов покрет оценио конзервативнијим.

Он је позвао присталице његовог покрета да гласају за Обрадовића као председничког кандидата, а на београдским и републичким изборима за кандидате исте коалиције.

Несторовић је рекао да његов покрет броји 400.000 чланова а да нису могли да сакупе 10.000 потписа подршке грађана, оцењујући да им је излазак на изборе онемогућен од стране власти.

Оценио је да ће његово удружење ускоро „стати на ноге“.

Несторовић, Рачић и Арсић Арсенијевић сложили су се да треба подржати глас „храбрих лекара“, који се не плаше да обављају свој посао „како су учени“, као и да је неопходно да се смањи утицај западне фармакомафије.

Сложили су се и да је неопходно да се систем на факултетима врати на систем пре Болоње, оцењујући да је Болоњу „пласирао неко ко жели да уништи факултете“.

Кандидат за градоначелника Београда Борислав Антонијевић казао је да ни он, као ни Несторовић, Рачић и Арсић Арсенијевић, нису политичари већ грађани који желе да се њихов глас чује.


Бошко Обрадовић недељом: Значај и улога СПЦ и традиционалних верских заједница

Несторовић је заједно са Обрадовићем учествовао на конференцији за медије на којој је потписан Споразум о заштити здравља нације и где је представљено да ће бивши члан Кризног штаба подржати Патриотски блок окупљен око Двери и дела ПОКС-а Жике Гојковића.