Прочитај ми чланак

Опозиција најавила протест – Тражимо ново бројање гласова!

0

Милан Радовић, замјеник предсједника СДС поручио је да ће СДС и ПДП тражити од Централне изборне комисије БиХ отварање врећа и поново пребројавање гласове за предсједника Републике Српске, Народну скупштину РС и Парламентарну скупштину БиХ.

„Записници су преправљани, уписиване су 0 за наше кандидате, а члановима бирачких одбора није дозвољено сликање записника. На једном бирачком мјесту на којем је регистровано 368 гласача , СНСД добио 539 гласова.“, нагласио је Радовић.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а поручио је да је очито дошло до прекрајање изборне воље грађана и то за предсједника Републике Српске која је најважнија позиција по Уставу.

„Евидентирано 35.000 неважећих гласачких листова, те на десетине бирачких мјеста гдје Тривићева има 0 гласова што је по њиховим подацима немогуће“, нагласио је.

Јелена Тривић, кандидат ПДП за предсједника Републике Српске, нагласила је да неће одустати од борбе за истину.

„Појединим члановима бирачких одбора пријећено, а да су појединци малтретирани. Због њих али и грађана Републике Српске не смијем одустати“, додала је.

Опозиција је најавила протестну шетњу у Бањалуци у четвртак у 18.00 часова у Парку Младен Стојановић, одакле ће се шетати до Трга Крајине.