Прочитај ми чланак

Обрадовић: О санкцијама Русији грађани да се изјасне на референдуму

0

Србија не треба да уведе санкције Русији из много разлога, а један од њих је и демократски – нико пре избора није заговарао такву политику, нити добио подршку бирача за тако нешто, изјавио је лидер покрета Двери Бошко Обрадовић, који сматра да би о томе грађани, евентуално, требало да се изјасне на референдуму.

Обрадовић је за „Политику“ навео да се, после избијања украјинске кризе, мења се све на спољном и унутрашњем плану, па и српска политичка сцена.

Нова подела не иде по линији досадашње власти и опозиције, већ на оне који су за НАТО и увођење санкција Русији, и нас који смо против, оценио је он.

Обрадовић је подсетио да скупштина не постоји, а влада је у техничком мандату, па не би смела да доноси никакве стратешке одлуке, а није добро за српску демократију да о свему одлучује само један човек, „па макар он био и председник Србије“.

Председник би требало да се држи својих уставних овлашћења и позове све посланичке групе на консултације око формирања нове Владе Србије. То је прилика за разговор о свим темама, па и о спољној политици. Том разговору ћемо се одазвати, најавио је Обрадовић.