Прочитај ми чланак

НП Отаџбина подржава Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије

0

После Двери, ДСС-а, Заветника, Народне странке Проглас српских интелектуалаца о Косову и Метохији подржала и Народни покрет Срба са КиМ „Отаџбина“

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ у потпуности подржава Проглас педесет српских интелектуалаца о одбрани Косова и Метохије. Тај проглас у суштини уважава сва национална стремљења која у недостатку платформе о Косову и Метохији покушавају да означе правац политичког деловања у одбрани јужне српске покрајине.

Срби са Косова и Метохије су апсолутно против било какве поделе Косова и Метохије што иначе и стоји у прогласу интелектуалаца. Они поздрављају и намеру потписника петиције да се крене у активан политички приступ тако да Косово и Метохија почнe да се враћa у своју државу Србију.

Срби са Косова и Метохије сагласни су да је Косово и Метохија са свим својим светињама темељ опстанака српске државе и темељ српске духовности и државности на коме је настала данашња модерна Србија. Ако се ти темељи поткопају онда ни од Србије неће остати ништа.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ сматра да је овај проглас и петиција дошао у правом тренутку када се воде непринципијелни разговори да се односи између Србије и њене јужне покрајине заснивају на односима некадашње две Немачке. Да се Србима удељује некаква магловита Заједница српских општина која треба да замени присуство српске државе на Косову и Метохији. Косово и Метохију нико не може да нам узме ако га ми сами не дамо.

Међутим, да би се овај програм и проглас остварио у будућности морамо да знамо шта нам је било у тако блиској прошлости. У десетак година владавине Александра Вучића скоро све што је мирисало на државу Србију он је предао сепаратистима. Предао је институције српске државе као што су судство, полиција, телекомуникације, енергетика… Оно што НАТО својим бомбама није успео да оствари то је индивидуа у лику председника Србије звана Александар Вучић предао нашим непријатељима. Формирао им је и војску Косова која сутра треба да ратује против српске војске на чијем је он челу. Такав пример у историји се не може срести. Симболе и знакове државе Србије стикерима прелепљује а ових дана на северу КиМ благонаклоно посматра изградњу касарни безбедоносних снага Косова чији је основни циљ прогон Срба са ових простора. Чак и овакав какав је председник Србије није могао да не каже да је то тиха окупација. Само то и ништа више. А сепаратистима је у миру и уз подршку своје Српске листе на локалу препустио да касарне изграде. Поменута Српска листа својим учешћем као коалициони партнер у скупштини и влади Косова легализује и легитимише одвајање јужне српске покрајине од своје матице. Нормално је да она то ради уз подршку председника Србије Александра Вучића.

Зато колико год да је овај проглас националан, добронамеран и родољубив он је, док је на челу Србије Александар Вучић политички преварант прожет криминалним аферама и издајник, неостварив. Не може се са оним ко издаје Косово бранити јужна српска покрајина.

Пре неки дан је у Мионици подигнут споменик великом српском песнику Милану Ракићу. Овај песник, дипломата, конзул, ратник први је 1912. године у униформи са моравском дивизијом на челу са пуковником Анђелковићем Кајафом стигао на Газиместан. Сишао је са коња узео грумен косовске земље и од среће заплакао. Од среће су заплакали и пуковник Кајафа и остали борци моравске дивизије. Никола Селаковић који је отварао споменик а узгред је буди речено, и полтрон и потрчко председника Србије, упоредио је Милана Ракића са Александром Вучићем. Каква увреда за српског песника и патриоту. Овакво лицемерје у Србији одавно није виђено.

Како радили тако нам Бог помогао.