Прочитај ми чланак

KO JE директор ТВ Арене: НАЛЕД буџеташ са орденом од Вучића „ућуткава“ навијаче

0

Директор Арене спорт Небојша Жугић, која је добила чак 600 милиона евра из буџета да преноси енглески фудбал, у маниру СНС функционера одговорио је на новинарско питање зашто ова ТВ станица у преносима утакмица “маскира” скандирање навијача против председника Србије Александар Вучића.

“Верујем да знате да имамо и филмске, тематске, али и музичке канале, који су изузетно популарни, тако да немамо потребе да музику пуштамо на својим спортским каналима. Неостварена жеља ваших налогодаваца господина Шолака и господина Ђиласа да тајкунизују нашу телевизију уз помоћ претходне руководеће гарнитуре, како ТВ Арена спорт, тако и Телекома Србије, је пропала, те нас не чуде ваше малициозне шпекулације, кроз које демонстрирате фрустрације због све извеснијег тоталног пораза у тржишној утакмици, као и вашу немоћ на терену због које утакмицу са тржишног покушавате да пребаците на политички терен“, написао је Жугић.

Ко је орденовани буџеташ Небојша Жугић?

У званичној биографији наводи да је завршио Дванаесту београдску гимназију и дипломирао на Правном факултету Универзитета у Београду.

Након завршеног факултета, чиновничку каријеру НА БУЏЕТУ код „жутих“ започиње 2006. године у Националној служби за запошљавање, а септембра 2008. године почиње да ради у Републичкој агенцији за развој малих и средњих предузећа и предузетништва. Након њеног гашења наставља с радом у новоформираној Националној агенцији за регионални развој, где је до маја 2012. године обављао послове шефа одељења за правне и заједничке послове, а од маја 2012. до маја 2014. године послове помоћника директора за правне, финансијске и заједничке послове.

Од маја до децембра 2014. године био је саветник у кабинету министра привреде Саше Радуловића, а од децембра 2014. до јануара 2017. године радио је са Ђуком у Државној лутрији Србије на месту директора Сектора за правне и опште послове.

У јануару 2017. године прелази у Брнабићкин НАЛЕД (покровитељ америчка амбасада) на позицију менаџера за правне послове.

Фебруара 2018. године с буџета изненада прелази у предузетнике и отвара ПР консалтинг “Legal & Business Support” Београд, настављајући сарадњу са НАЛЕД-ом кроз пружање консултантских услуга.

У званичној биографији додаје и да је у марту 2009. године “именовањем од стране ДС-СПС Владе“ примао још једну буџетску апанажу као председник Надзорног одбора Универзитетске дечје клинике у Београду.

Током каријере, између осталог, био је и члан радних група за спровођење обука за јавне набавке, учествовао у изради и израђивао Правилнике о јавним набавкама мале вредности у институцијама у којима је радио, припремао и спроводио низ интерних обука у вези са правном регулативом пословања, учествовао као члан пројектног тима или као консултант у реализацији међународних пројеката.

Бивша власт га је рекламирила овим речим: „Поседује богато искуство у области организације процеса рада, контроле односа цене и квалитета приликом креирања и спровођења набавки, спровођењу и уговарање набавки, пружању правне и административне подршке раду и реализацији радних задатака организација, компанија и институција“

На изборима за Скупштину града Београда у марту 2018. био је носилац листе Зелене странке Србије. Листа није успела да прескочи цензус, јер је освојила 3.351 глас (0,41 одсто).

У јулу 2018. постао је директор Арена Спорт ТВ, чији је већински власник државна “Телеком Србија“ (народни новац).

Телеком Србија и Arena Channels Group објавили су у јулу 2021. да су склопили шестогодишњи уговор са Премијер лигом, чиме ће ова компанија и њена медијска кућа постати власници права на то такмичење од сезоне 2022/2023.

И то по невероватној цени од 600 милиона евра!

“Очигледно је да велики успех Арене смета многима који су навикли да се државне компаније повлаче и уништавају зарад приватних интереса појединаца”, поручио је тада Жугић и додао:

“Прочитао сам негде питање колико би деце могло да се излечи са тим новцем. Па сада се лечи 15 пута више деце у 100 пута бољим условима него за време када су тајкуни министровали и водили град и државу (и њега постављали за председника Надзорног одбора, саветника министра и на бројне буџетске плате и функције). Ја имам контра питање, колико деце је могло да се излечи од неплаћених пореза Драгана Шолака или од пара које је Драган Ђилас себи стрпао у џепове или још прецизније на рачуне у Маурицијусу и другим егзотичним земљама”, закључио је Жугић.

Заслужио је орден као НАЛЕД буџеташ прелетач и уручио му га је председник Србије Александар Вучић фебруара ове године.

„ЖУГИЋ КАО ГРЧИЋ“ Ђилас: Тужићу директора Арене

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас најавио да ће тужити директора ТВ Арена спорт Небојшу Жугића због тога што је, како је навео, слагао да је сувласник Јунајтед групе и да је „желео тајкунизацију Телекома“. Он је за Нова.рс рекао да је „Жугић симбол свега лошег што се дешава у Србији, али да му то није била препрека да постане директор телевизије“.

Реагујући на изјаву Жугића, који га је оптужио да ради на „тајкунизацији Телекома“ и да жели да угрози рад телевизије Арена спорт, Ђилас је рекао да се Жугић вара ако мисли да ће вечно бити на функцији и да никад неће одговарати за ствари које је радио.

– Небојша Жугић као Небојша Жугић је небитан. Битан је као симбол свега лошег што се овој земљи дешава. Никакво знање, ниједан дан у ТВ бизнису и пропаст у политици му нису били препрека да постане директор ТВ Арена – каже он.

Ђилас истиче да је Жугић, пре него што је постао директор ТВ Арена, десетак година радио као државни службеник на не много битним местима.

– Он се потом обрео у НАЛЕД-у, из кога долазе само најбољи кадрови, типа Ане Брнабић. Потом је кренуо у политику и са својом Зеленом странком Србије изашао 2018. године на изборе у Београду. Добио је 0,4 одсто, односно мање од 3.000 гласова, иако је имао подршку свих режимских медија. Наравно да је то био само пројекат режима реализован са идејом да се смањи број гласова опозиционих еколошких покрета. На основу ове импресивне бизнис, медијске и спортске биографије Жугић постаје директор Телекомове телевизије Арена – каже председник ССП и додаје да су „финансијски резултати“ Жугића катастрофалнији и од оних које „прави његов шеф“ Владимир Лучић са Телекомом.

– То уопште није лако и зато он сасвим заслужује да га људи зову Милорадом Грчићем српског медија бизниса. Као и многе његове данашње колеге и он вероватно мисли да ће ово трајати вечно и да нико никада неће одговарати – вара се. За лажи да сам сувласник Јунајтед групе, самим тим и Спорт клуба, да сам желео тајкунизацију Телекома, поднећу тужбу. До сада имам око 80 пресуда и све су у моју корист. Биће и ова – закључио је Ђилас.