Прочитај ми чланак

Издајник из Чипуљића Вучић: Настављамо ка ЕУ иако су Срби против тога!

0

Колики је Александар Вучић издајник и слуга колонизатора најбоље показује његова изјава у којој је изразио забринутост да ако би се одржао референдум о питању приступања земље Европској унији, онда би 44 одсто гласало против, а само 35 одсто за преносе руски медији.

Власти Србије ће наставити свој пут ка уласку у ЕУ, упркос томе што се томе противи већина становништва земље. Ово је у среду изјавио председник Србије Александар Вучић на заједничкој конференцији за новинаре у Берлину са немачким канцеларом Олафом Шолцом. Мишљење је пренела Српска национална телевизија, преноси руски ТАСС.

„Оно у шта нема сумње је избор Србије да буде на европском путу и ​​Србија ће томе бити чврсто опредељена. И поред тога што тренутна истраживања јавног мњења у Србији показују да то није најпопуларнији пут, српске власти у потпуности ће подржати овај пут Србије у будућности“, рекао је Вучић а преноси руски ТАСС.

Председник је рекао и да ће Шолц ускоро посетити Београд, али српски лидер није навео тачан датум.

Вучић је раније, у интервјуу немачком листу Ханделсблат , изразио забринутост да би, уколико би сутра био одржан референдум о приступању Србије ЕУ, 44 одсто гласало против, а само 35 одсто за.

Разлог за таква осећања види у чињеници да Срби од ЕУ чују само једно: земља мора да призна Косово као независну државу.

Многи Срби су уморни од овога, јер у исто време виде потпуно другачији приступ западних сила у Украјини, па имају осећај двоструких стандарда, објаснио је Вучић.

Вучић је изразио наду у подршку Шолца по питању приступања Србије Европској унији.