Прочитај ми чланак

Ево шта излази када се скенира QR код на гробу СПС перјанице Милутина Мркоњића

0

Где нас воде технократе и стално пропагирање дигитализације у сваком домену, па чак и тамо где није потребно, а можда и где нарушава традиционалне обичаје, можемо видети ових дана.

Да ли смо сигурни да неће неко узети наше податке и поставити их на надгробну плочу. Наш цео живот, или барем представу о нашем животу како је неко други види. Нисмо сигурни. Не више.

Прошло је тачно шест месеци откако нас је напустио Милутин Мркоњић, политичар. Помен је почео у 11 сати, а на надгробну плочу постављен је QR код, који када се очита, показује податке о покојном политичару.

Иако помало несвакидашњи, ово је савремен начин да успомену, лик, дело и чињенице о преминулој особи сачувате заувек, а то је од сада доступно и на гробу покојног Милутина Мркоњића, наводи се у саопштењу Социјалистичке партије Србије од пре неколико дана.

Фотографије скенираног кода можете погледати у наставку.

Некадашњи министар за инфраструктуру и саобраћај, почасни председник СПС и посланик те странке у Скупштини Србије Милутин Мркоњић преминуо је Београду 27. новембра у 80. години.