Прочитај ми чланак

Звонко Михајловић (Србин са Космета): Ми на изборе нећемо, а ти Ивице гласај за Тачија

0

EU ne4962021_640x427
Приближава се 03. новембар 2013 год. Дан када је самозвана Влада Косова расписала локалне изборе на Косову и Метохији. Ако је судити по крајњем циљу који се жели постићи одржавањем ових избора кроз учешће Срба на њима, онда се “успех“ одржавања ових избора може сврстати у најбитније догађаје текуће године али и за много шири временски период.

О чему се заправо ради? Након потписивања и прихватања срамне издајничке капитулације 19. априла у Бриселу, којим се Влада Републике Србије обавезује да ће се одрећи своје територије Косова и Метохије, Срба који тамо живе, да се одриче своје духовности и светиња који се тамо налазе, ресурса и природног богаства, Косовског завета… на ред је дошло учешће Срба на локалне изборе. И ово је оно најважније. Зашто?

Зато што се Бриселским споразумом предвиђа гашење српских институција које ће бити замењене шиптарским. Гашењем српских институција гаси се Српска државност на Косову и Метохији. Тим потезом се мирним путем предаје територија. Она територија на којој је настала Српска држава и Српска духовност.

Све је ово мање више познато свима па чак и Јудама Искариотским који за шаку долара починише ову издају. Али оно што је битно да се зна јесте да је судбина Срба на Косову и Метохији и даље у нашим рукама. Да од нас зависи хоћемо ли следити Јуде и гласати за свој нестанак или ћемо коначно подићи глас и рећи СТОП овом лудилу. Посебна одговорност лежи на оним Србима који су окупљени око политичких странака које делују на КиМ и који разматрају евентуално учешће на тзв. косовским локалним изборима.

Ко је какав човек, ко је какав Србин, колико је свестан историјског тренутка, колико смо дорасли времена и искушења које нам оно доноси, колико смо достојни својих предака, одговорни према својим потомцима, показаћемо врло конкретно када 03. новембра 2013 године дође време да се покажемо пред Богом и изађемо Богу на истину.

Ако другу државу осим Србије немамо, а немамо, ако су Српске институције једини гарант нашег опстанка, а јесу, ако су нам цркве и манастири милији од џамија, а јесу, ако смо потомци Немањића, Обилића, Карађорђевића а не Бранковића, ми на те изборе НЕЋЕМО учествовати. Ми против себе и будућности своје деце нећемо и не смемо. Нико на то нема право ма ко био и како се звао. Судбином се не смемо поигравати.

Притисака из Београда ће бити, као што је било и до сада. Служиће се свакојаким лажима, као и до сада. Обећаваће куле и градове, као и до сада. Тражиће лаковерне и подобне Србе којима ће обећавати разне привилегије кроз функције које ће бити кратког рока трајања. Сви ће медији бити у служби анимирања и пропагирања изласка и учешћа на тим изборима. Срби ће бити у жижи јавности. Морамо бити тога свесни и одупрети се томе. Морамо бити свесни једне чињенице, сва наша несрећа ће кренути управо од тог датума, 03. новембра. Од тога дана ће кренути комплетно нестајање и гашење српских институција. Остаћемо без своје просвете, здравства, локалне самоуправе…

Сами ћемо бити себи највећи непријатељи. Настаће нове поделе и нетрпељивости. Класна раслојеност је већ евидентна. Све негативности ће испливати на површину. Свега ће бити само слоге ни на видику.

Стога, апелујем на све Србе, а поготову оне на северу Косова и Метохије да смогнемо још једном снаге и кажемо НЕ издаји. Да кажемо НЕ косовским изборима. Да преживимо ово тешко време, сачекамо боље дане јер ништа није немогуће када се хоће и онда сви сложно узвикнемо: ЖИВЕЛА СРБИЈА!!