Прочитај ми чланак

ЗВАНИЧНО Двери ушле у Савез за Србију; БОШКО: Ево зашто смо то урадили…

0

Српски покрет Двери ступиће међу осниваче будућег Савеза за Србију, саопштено је после седнице Главног одбора тог покрета.

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је да је то важан тренутак и крупна одлука за Двери, која није ни брзо ни лако донета.

„Оценили смо да је приоритет стварање јединствене опозиционе колоне јер је то једини начин да се изборимо за смену власти. Двери ће бити међу оснивачима Савеза за Србију, али ће задржати и своју аутономију у деловању јер ми од свог идентитета нећемо одступити“, рекао је Обрадовић у саопштењу.

Обрадовић је рекао да су у програмску платформу будућег Савеза за Србију ушле многе важне тачке из програма Двери, што је био и мотив да тај покрет уђе у Савез.

Како је наведено, Савез има веома јасан став о КиМ да се мора поштовати Устав Србије и Резолуција 1244 СБ УН, а такође је против референдума о КиМ, против потписивања било каквог документа који би ишао на руку независности Косова и против чланства непостојеће државе Косово у УН, што је за Двери посебно важно.

„Начин руковођења и одлучивања унутар Савеза у којем нема лидера и прегласавања, већ се све одлуке доносе консензусом за нас је прихватљив“, додао је Обрадовић.

Према његовим речима идеја прелазне Владе орочене на годину дана, која ће ослободити медије и обезбедити нормалне изборне услове, за Двери значи шансу да на првим слободним изборима после пада Александра Вучића могу слободно да представе политички програм и да грађани гласају без страха и уцена.

„Верујемо да од тренутка формирања Савеза за Србију српска политичка сцена више неће бити иста. Имаћемо колону уједињене власти и колону уједињене опозиције и то ће бити јасан избор за све грађане Србије: да ли желе политичке промене или наставак владавине ове корумпиране власти“, рекао је Обрадовић.