Прочитај ми чланак

Жути картон за ЕУ: Рио Тинто је окупатор, ако их подржавате онда сте то и ви!

0

Представници удружења „Крени-промени“ састали су се данас са представницима делегације ЕУ у Србији, где су изразили незадовољство што „ЕУ према свим расположивим подацима подржава еколошки штетан пројекат“ ископавања литијума у долини Јадра.

Директор кампања „Крени-промени“ Саво Манојловић је због те подршке, како се наводи у саопштењу тог удружења, заједно са осталим активистима након састанка симболично „показао жути картон“ Европској унији.

„Желимо да представници ЕУ буду потпуно свесни да било какву подршку пројекту копања литијума сматрамо недопустивом. Оно што компаније не смеју да раде у својим државама, неће радити ни у Србији. Морају бити потпуно свесни да подршка ‘Рио Тинту’ или било којој компанији у овом пројекту неће проћи без последица по репутацију ЕУ“, рекао је Манојловић испред седишта ЕУ у Београду.

Истакао је да „Србија није колонија и да Србија није на продају“.

„Уколико ‘Рио Тинто’ почне са радом показаћемо солидарност са становницима Јадра. ‘Рио Тинто’ ћемо третирати као окупатора, а било кога ко га подржава, као сарадника или савезника окупатора“, казао је Манојловић.

Он је најавио „Велики народни протест“ за среду, 24. новембар у 18 часова испред Председништва, због како је рекао „доношења закона који су писани за ‘Рио Тинто’, али и уништавања Макиша“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!