Прочитај ми чланак

ЖУТА Јелена Триван директорка Телекома у Бања Луци?!

0

Окосница "жутих" портпарол Бориса Тадића и потпредседница ДС, још једном је напредовала у режиму СНС-СПС. После директорске фотеље у Службеном гласнику и ордена од Вучића за заслуге као председница Управног одбора Филмског центра Србије, засела је у још једну директорску фотељу.

Мтел Бањалука, који је у власништву Телекома Србије, по свему судећи добиће новог директора. Уместо Марка Лопичића (био директор Телеком Србије у бившем режиму) на чело ове компаније би требало да дође, ни мање ни више него – Јелена Триван?!

Мтел је до сада, како су медији писали, служио за извлачење пара режиму у Србији за разне коруптивне радње. Наводно је сваког месеца из МТЕЛ-а извлачено пола милиона евра који су завршавали у Бриселу и којима су плаћани разни европски политичари како би подржавали Александра Вучића. Остатак новца је завршавао на разним приватним рачунима и џеповима. Са Телекомом Српске су сарађивале све компаније које су у Србији радиле са државним компанијама попут Телекома, ЕПС-а…

У последњих годину дана Александар Вучић је преко МТЕЛ-а почео да улази и у медије на територији Федерације који су добијали озбиљан новац за рекламе и спонзорисање емисија. Све је то део плана који је направила тројка Курц – Пленковић – Вучић у намери да завлада медијским простором на територији Хрватске, БиХ и Србије и да потом аустријски Телеком преузме потпуни примат на овом простору.

Јелена Триван је политичку каријеру почела као кадар Расима Љајића, да би постала једна од главних „звезда“ Демократске странке када је народ прозвао „Тадићева Горица Гајевић“, алудирајући на то да и ликом и понашањем веома подсећа на политичарку блиску Милошевићу.

Напустила је ДС крајем 2013. године (кад су изгубили власт) и прелеће код Вучића где почиње вртоглаво да напредује у политичкој каријери. Постављају је на место директора Службеног Гласника смењујући након кратког мандата историчара Радоша Љушића (тада блиског СНС-у), а ускоро постаје и „прва жена српског филма“, која усмерава десетине (или чак стотине) милиона евра из буџета ка филмаџијама којима се давало „шаком и капом“.

Директно.рс је писао о великим износима новца које Јелена Триван троши, попут куповине ташне на Миконосу по цени већој од 10.000 евра, када је имала проблем јер у продавници нису хтели да прихвате толики кеш.

Шта Јелену Триван квалификује за место директора Телекома Републике Српске није познато, јер осим поседовања мобилног телефона са том области до сада није имала никакав контакт.

С обзиром на то да Александар Вучић најважније позиције делегира искључиво жутим, Г17, Расимовим и ЈУЛ кадровима, „жута Горица Гајевић“ је тај најважнији услов испунила.

Да ли ће поред ове нове функције да и даље прима баснословне плате и хонораре у Службеном гласнику и да председава Управним одбором Филмског центра Србије – врло вероватно.

Рођена је 1973. године у Косовској Митровици. Одрасла је у Приштини, а након тога је живела у Крагујевцу где је завршила гимназију. Њен отац је био професор на Правном факултету а мајка судија. Дипломирала је 1996. године је на Филолошком факултету у Београду. Завршила је специјалистичке студије у Бриселу – “Европске институције и структура ЕУ”. Докторирала је на Филолошком факултету у Београду.