Прочитај ми чланак

Зукорлићев син изабран за председника странке

0

У просторијама Странке правде и помирења (СПП) одржана је седница проширеног састава Председништва, на којој је као јединствени предлог и једногласном одлуком за в.д. председника СПП именован Усаме Зукорлић, син преминулог бившег муфтије и председника ове странке ефендије Муамера Зукорлића.

Након одржане седнице потпредседник СПП Јахја Фехратовић саопштио је ову одлуку Председништва, а присутнима се обратио и новоизабрани в.д. председник Усаме Зукорлић.

– У име Бога Свемогућег, захваљујем се на именовању на месту вршиоца дужности председника Странке правде и помирења. Питам се да ли је иком данас теже на Балкану и Европи од нас? Пред вама је Усаме Зукорлић, који није муфтија, али који јесте први међу једнакима и стражар муфтијиног пута – рекао је на почетку свог обраћања Усама Зукорлић.

Он је рекао да је бивши муфтија Зукорлић иза њих оставио многобројне вакуфе, установе и пројекте које не могу ни да наброје. Поручио је својим члановима и симпатизерима да немају разлога за бригу јер је његов отац ставио институције и тимове, људе којима је веровао и који су способни да их воде. Он је нагласио да је највећи циљ јединствена Исламска заједница са духовним центром у Сарајеву у матици Босни и Херцеговини.

– Ми имамо као странка потписан споразум с владајућом партијом. Желим нагласити да ћемо се као странка побринути да се испоштује сваки члан и оно што је наш вођа оставио у аманет да се спроведе до краја. За муфтијом нису плакали само Бошњаци, плакали су и припадници српског народа и он њима данас недостаје – рекао је Усама.

Зукорлић је такође рекао да је Санџак раскрсница Балкана и да они из тог разлога желе имати добре односе са свим народима на Балкану. Он је навео је рекао да жели подршку Републике Турске и нагласио да су Бошњаци и Турци браћа и из тога разлога требају једни друге помагати и суштински бити једни уз друге.

Зукорлић је такође рекао да жели и подршку Брисела и Вашингтона, јер су Бошњаци у Србији мали народ и навео да Бошњаци желе сигурност и безбедност и да животни простор не раскршћу граница не буде баријера у развоју овог краја.

На крају свог обраћања, он је додао да верује да би он волио једну ствар, један еманет који жели да сви заједно прихватимо и пренесемо до сваког човека.

– Размислимо, има ли једна особа у нашем животу с којом нисмо у добро односу и да идемо до те особе, узмимо је за руку, загрлимо је и опростимо једни другима и доведимо је овде у Странку правде и помирења где ћемо сви заједно да се боримо за остварење Муфтијиног сна – казао је Усама Зукорлић у свом првом обраћању јавности с позиције председника Странке правде и помирења.