Прочитај ми чланак

ЗОРАНА: „Вучић рекао, Брнабић економски, Дачић политички премијер“

0

Потпредседница Владе Србије и функционерка СНС Зорана Михајловић рекла је за Aло да ће нова Влада Србије имати више ресора.

Она је у интервјуу, који је медијима прослеђен из њеног кабинета, додала да ће бити и већег учешћа СПС, али и једне врсте поделе премијерског посла.

Фото: Н.С.

„Како је председник Вучић рекао, да парафразирам, Aна Брнабић ће бити „економски“, а Ивица Дачић „политички” премијер. Како у досадашњој пракси ово нисмо имали, од изузетне важности је да између њих двоје постоји добра сарадња, како подела посла не би довела до неке врсте двовлашћа. Видећемо како ће у пракси то да функционише, али верујем да је председник Вучић пажљиво проценио кад се одлучио за овај модел“, објашњава Михајловићева.

Она не очекује проблеме у Скупштини приликом избора Aне Брнабић и нове Владе, и очекује да ће сви посланици СНС подржати предлог председника Србије.

“Видели сте и колико су претходних дана сви функционери наше странке и коалиције хвалили избор Aне Брнабић. С друге стране, Председништво СНС дало је председнику Вучићу одрешене руке и слободну вољу да изабере мандатара и он је то урадио. Све остало је политички фолклор“, објаснила је она.

Она је истакла да су коментари у медијима на избор Aне Брнабић не само као жене, већ и као припаднице ЛГБТ популације “злоупотреба њеног приватног живота”.

“Aну познајем много дуже од осталих чланова Владе. Aли, никада је нисам посматрала ни процењивала по сексуалном опредељењу, јер је то лична ствар сваког од нас. Међутим, свесна сам да је овај аспект, као и помињање њеног порекла, много занимљивији страним медијима, ЕУ и другим земљама, него нама у Србији. Мени је помињање ових ствари у контексту избора мандатара злоупотреба Aне и њеног приватног живота“, каже Михајловићева.