Зорана Михајловић срамно напала СПЦ: Јел имате неког мудријег од Амфилохија?

0

Она се запитала и да ли у СПЦ постоје и неки други великодостојници који знају и имају нешто друго да кажу о Косову "осим бацања клетви, увреда и подјеле међу људима"

Потпредсједница Владе Србије Зорана Михајловић реаговала је данас на оптужбе митрополита црногорско-приморског Амфилохија на рачун предсједника Србије Александра Вучића кога је назвао издајником, да је крајње вријеме да у Србији престану подјеле на „патриоте и издајнике“ и да су много несреће Србији донијели они који су је дијелили.

Фото: Н.С.

 
„Зар у Српској православној цркви (СПЦ), која је свакако најзаслужнија за опстанак Срба на Косову и која је заједно са нашим грађанима прошла кроз све грозоте свих ових деценија, нема никог мудријег, неког ко мало боље разумије проблем Косова“, упитала је у писаној изјави Михајловић

Она се запитала и да ли у СПЦ постоје и неки други великодостојници који знају и имају нешто друго да кажу о Косову „осим бацања клетви, увреда и подјеле међу људима“.

„Има ли у СПЦ неког разумнијег од оног који је држао парастос живим људима да сагледа како Влада Србије и предсједник Србије покушавају да постигну компромисно рјешење српског и албанског народа на Балкану. Или ће и СПЦ само додатно да дели већ довољно подијељен народ на патриоте и издајнике“, каже Михајловићева.

Додала је и да је „срамно такво понашање појединих црквених великодостојника“.

Митрополит црногорско-приморски СПЦ Амфилохије упозорио је раније данас да ће власт у Београду „издати Косово и Метохију ако им само нешто дају“ што, како је навео, поврђује недавна изјава предсједника Србије Александра Вучића да признања Косова нема без „компромисног рјешења“.

„Срам било њега и сваког другог који се одриче свога бића, памћења, светиња… Срамна је то прича“, казао је Амфилохије обраћајући се верницима испред цркве светих апостола Петра и Павла у Старом Расу код Новог Пазара, где се обиљежава 1.000 година од првог писаног помена Рашко-призренске епархије СП

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!