Прочитај ми чланак

Зорана Михајловић – агент страних интереса у Влади Србије

0

Zorana-Mihajlovic1

Покрет Двери покреће питање улоге Зоране Михајловић у Влади Србије

Зорана Михајловић, бивши члан Г17+ и садашњи потпредседник СНС најекспониранији је политичар у СНС и Влади Србије после Александра Вучића. Како је она то постала? Да ли је Зорана Михајловић међу оснивачима СНС? Није. Како је и зашто Зорана Михајловић онда стигла из Г17+ у СНС?

Ко ју је поставио на место министра енергетике? Ко стоји иза ње? Ко сваког дана гура Зорану Михајловић у медије да је она у овом тренутку најприсутнији политичар по броју изјава у медијима на дневном нивоу, премашујући у броју дневних изјава чак и свеприсутног Александра Вучића?

Ко и за коју нову улогу припрема Зорану Михајловић? Ко јој даје право и обавезу да готово свакодневно постројава и прозива председника државе и његове саветнике, друге министре у Влади Србије, директоре јавних предузећа? Ко је штити и шта је њена права улога?

Пошто је Русија пројекат повратка у Србију и на Балкан започела кроз енергетски сектор, логично је да Запад жели да у Министарству енергетике постави своје људе од поверење који би се супротставили руском енергетском утицају. Када се знају ове чињенице, јасни су и потези Зораниног министарства – најављено гашење Србијагаса, покушаји самовољне измене предлога споразума са Русијом, константна опструкција почетка грађења Јужног тока…

Очито је да се управо на Зорану Михајловић односе својевремено изговорене речи генералног директора Гаспрома Алексеја Милера који је изјавио да неко из власти кочи Јужни ток, што је уосталом поновљено и председнику Николићу на сусрету са Путином, након чега су се убрзали радови на почетку изградње Јужног тока у Србији. Да ли то значи да је битка за Јужни ток добијена? Не, док је на челу Министарства енергетике Зорана Михајловић, чији је задатак да врши опструкцију на сваки могући начин.

Покрет Двери наставиће да истражује улогу контроверзне министарке која више делује као агент страних интереса у Влади Србије него као високи државни службеник који ради у интересу државе Србије. Такво понашање и деловање је недопустиво и морамо подићи глас против таквих министара и њиховог антидржавног деловања.

Антикорупцијским тим Покрета Двери