Прочитај ми чланак

Знате ли да су објекти који су горели у центру Београда у власништву Мишковића?

0

За само месец дана у Београду је два пута горела напуштена фабрика „Сутјеска“, у Булевару деспота Стефана, која се налази у власништву регионалне компаније „Delta Real Estate“ чији је директор бизнисмен Мирослав Мишковић.

Наиме, синоћ је у вечерњим часовима избио огроман пожар у напуштеном објекту у Булевару деспота Стефана када је на терен послат 31 ватрогасац са 13 возила који су се борили са ватреном стихијом све до јутрос када је пожар коначно локализован.

До пожара је дошло када се у једној од просторија запалила велика количина хартије и извесних материја, а ватра је поново букнула у вечерњим часовима.

Исти објекат горео је и прошлог месеца. Наиме, 6. новембра је у поменутом објекту у Булевару деспота Стефана такође избио пожар, када су се становници околних зграда жалили на огромно испарење хемикалија.

На видео-записима, који су објављени на друштвеним мрежама, видео се пламен висок неколико метара. Иако је од пожара прошло више од месец дана, јавности и даље није познат узрок ватрене стихије.

Према подацима Републичког геодетског завода, власник парцеле на којој се налази фабрика која је горела јесте бизнисмен Мирослав Мишковић. Тачније, власник је фирма „Делта Реал Естате“, чији је директор управо Мишковић.

Страх међу грађанима

Грађани у поменутом делу Београда страхују од поновног пожара, брине их то што у поменуте објекте може да уђе ко хоће будући да није ограђено, а нарочито их плаши чињеница да се у склопу тих зграда налази напуштена фабрика ИЦН Галеника и њена лабораторија.

У лабораторији се и даље налазе поломљене боце из којих цури неидентификована течност, а по поду су разбацани бурићи, флашице и остале штетне хемикалије.

Иако је поменути објекат у више наврата горео, надлежне институције нису учиниле ништа по питању безбедности грађана, односно да спрече да у поменути објекат улазе људи.

Грађани су раније за наш портал истицали да се скупљају људи који конзумирају наркотике, будући да су тамо затицани шприцеви, али и бескућници.