Прочитај ми чланак

ЗНАШ ЛИ ТИ КО САМ ЈА: Напредњак из Ниша ударио аутом полицајца који га је заустављао

0

milos-bandur-poslanik-sns-udario-policajca-1448897833-794393

НИШ – Члан Градског већа града Ниша, припадник Српске напредне странке од њеног оснивања Милош Банђур намерно је возилом ударио саобраћајног полицајца Зорана Костића – тврди Независни полицијски синдикат Србије.

Како се наводи у саопштењу ове синдикалне организације, инцидент се догодио у суботу приликом отварања деонице аутопута код Врања коју је свечано пустио у рад премијер Александар Вучић.

– На деоници аутопута Суви дол, где је саобраћај био забрањен због овог догадјаја Костић је преусмеравао возила у дозвољени смер када се Банђур возилом „шкода фабиа“ оглушио о ову забрану и возилом ударио полицајца – саопштава синдикат.

Рекао ми је да га пустим да прође, да он мора да прође – казао је Костић и додао да му је Банђур још рекао „ти не можеш да ме зауставиш, не знаш ти ко сам ја“ те да је онда додао гас и ударио га. Полицајац је задобио лакше телесне повреде и затражио лекарску помоћ.

Банђур негира да је имао намеру да повреди полицајца и истиче да је у питању „злоупотреба саобраћајне ситуације“ у политичке сврхе.

– Цео тај догађај је један велики неспоразум и није баш онако како се представља јавности. Све се догодило на скретању ка импровизованом паркиралишту за путничка возила. Након што ме је саобраћајац зауставио и није дозволио да скренем, отворио сам прозор И затражио објашњење. Пошто су аутобуси, комбији и службени аутомобили добијали дозволу да скрену, а мени то није дозвољено, претпоставио сам да је то зато сто сам дошао својим старим и јефтиним аутомобилом који вероватно не оставља утисак.

Други саобраћајац који се налазио лево од мене је после објашњавања дао сагласност да прођем и ја сам цимнуо ауто. Међутим, саобраћајац који ме је зауставио и који је у међувремену регулисао раскрсницу са моје десне стране, видевши да полазим искоракнуо је према аутомобилу са наредбом да станем. Био је врло љут, али није чуо разговор са колегом који нас је пустио.

Одузео ми је документа И наредио да се паркирам поред пута, стотинак метара даље на врло небезбедном месту, што сам и учинио и остао ту наредна три сата. Рекао ми је да сам му цимањем аута закачио ногу и да не могу да се удаљим. Радио је још два сата на раскрсници а тек по завршетку скупа отишао да се прегледа. Лекарски преглед је показао да нема повреда, те су ми враћена документа. Искрено, нисам приметио да му је ауто поткачио ногу и није ми била намера да тако нешто учиним, а лекарски преглед је то и потврдио – рекао је Банђур.

НПСС је изразио незадовољство одлуком надлежног тужилаштва да овај догадјај оквалификује као саобраћајну незгоду а не као напад на службено лице у обављању послова безбедности и оценио да је у питању понижавање њихове професије.

Курир