Прочитај ми чланак

Живковић: Вучићу, поразили смо Слобу, поразићемо и тебе! (ВИДЕО)

0

"Нико да ми одговори шта се, у случају бојкота, ради сутрадан после избора. То је забрањена тема", рекао је председник Нове странке Зоран Живковић обраћајући се делегатима те партије на 14. конфернецији Нове странке.

Живковић је делегатима који су се окупили у згради Општине Стари Град поручио да ће Нова о бојкоту донети одлуку када „ствари буду јасне“, а то је, како је рекао, на дан расписивања избора или који дан раније. До тада ће се спремати као да ће изаћи на изборе.

„То може бити добра прилика да се удари шамар Вучићу, као што смо Слободану Милошевићу 1996. године, који ће довести до нокаута на председничким изборима. До победе никада нисам видео случај у историји да се дошло бојкотом. До ње се долази борбом и то морамо да докажемо“, поручио је Живковић и додао да се његова партија не бори против опозиције већ за здраву и нормалну Србију.

Говорећи о актуелном председнику Александру Вучићу, Живковић је рекао да је он дигитализована верзија Слободана Милошевића, која се од оригиналне разликује по томе што је, како је казао, кукавица па није заратио.

Председник Савета Нове, Арис Мовсесијан, је анализирајући ситуацију у опозицији казао да никоме ништа није јасно.

„Како међународној заједници или обичном грађанину изгледа политичка опозициона сцена у Србији? Ником ништа није јасно, ни ко се с ким ујединио, ни ко је шта потписао“, оценио је Мовсесијан.