Прочитај ми чланак

Живковић тврди да Вучићу хитно треба гвожђе, па сече 1000 км пруге по Србији!?

0

Председник Нове странке Зоран Живковић оценио је данас да изјаве премијерке Ане Брнабић о телевизији Н1 представљају "озбиљно угрожавање" права градјана на слободу информисања и слободу уопште.

Коментаришући јучерашњу изјаву премијерке да је телевизија Н1 постала „политичка странка“ и да од свих опозиционих снага у Србији „води најбољу кампању“, Живковић је оценио да је реч о лажи и додао да би правни тим те телевизије требало да поднесе тужбу против председнице Владе Србије.

„То су најпрљавије оптужбе и лаж која ТВ Н1 ставља у незгодан положај да се неки лудак из те екипе не осмели да реши питање Н1 не само лецима, него и на неки други начин. И медјународне организације и свесни градјани Србије морају стати у одбрану свега што Србију чини нормалном земљом а што власт жели да уништи, измедју осталог то је и телевизија Н1“, рекао је лидер Нове странке.

Живковић је навео и да би волео да неко објасни јавности национални, економски, културни и цивилизацијски значај најављеног успостављања авио-линије измедју Београда и Приштине.

„Због те линије одушевљени су Доналд Трамп, Марко Дјурић, пет или шест амбасадора у окружењу. Волео бих да неко објасни зашто је та тема толико важна. Од свега се прави невидјена драма без разлога да би се прикрило оно што очигледно не ваља у овој држави а то је криминал власти, то су Крушик и херој Александар Обрадовић, лажне дипломе не само Малог него свуда око нас“, казао је Живковић.

Говорећи о изменама и допунама Закона о превозу путника у друмском саобраћају о којима ће посланици расправљати, лидер Нове странке је казао да је држава, супротно европској пракси, „решила да посече“ 1.000 километара пруга.

„Вероватно ће их послати у Смедерево да буду претопљене у нешто друго, уз вероватно максимално аерозагадјење. То је против европске праксе јер се тамо шири мрежа железничких пруга. Железница је ефикаснији вид превоза терета од авионског и драматично мање угрожава животну средину. Зато Вучић и његови секу пруге јер су апсолутни загадјивачи“, додао је Живковић.