Прочитај ми чланак

Живковић послушао Вучића и направио „лом“ – поднета тужба против Стефановића

0

Председник Нове странке и народни посланик Зоран Живковић поручио је данас, на конференцији за новинаре у холу Дома Народне скупштине, да, пошто је Вучићу доста слушања примедби и досетки о Стефановићу и позива да се поднесе кривична пријава, он лично исту поднео због удружења са намером да се финансијски оштети Крушик.

Истакавши да поздравља храброст надлежне судије која је укинула притвор узбуњивачу Александру Обрадовићу, позвао је на храброст да се истражи криминал у Крушику од стране клана Стефановић и Вучића.

„Србија не продаје оружје, већ муницију и то је драматична разлика. Очекујем или од Вучића да сазна или од надлежног тужиоца и госпође Доловац да обавесте српску јавност шта је са кривичном пријавом коју сам ја поднео пре скоро два месеца. Имамо такође информацију да је Мали избрисао докторат са сајта Министарства, те на исто апелујем да учини и Стефановић, а од Брнабићке тражим да обојицу смени. Од грађана очекујем, ако се остваре услови, да на следећим изборима избрише цео клан Вучић, са свим њиховим криминалом“, истакао је лидер Нове странке.

Живковић је у наставку подвукао да у Стратегији безбедности стоји да није искључена оружана агресија на Србију, из чега се закључује да је поменуто могуће једино од стране НАТО пакта, чијим смо државама-чланицама окружени. Додао је и да грађани заслужују објашњење како је могуће да будемо нападнути, да бисмо знали како да се спремимо, па можда и поново „победимо“ НАТО, као што смо то учинили 1999. године.

„Као што је велика Србија била играчка за радикала Вучића, тако је и сада све велико чиме се хвали у Србији. Пре недељу дана свечано је отворена изградња Моравског дигиталног коридора, где се јавило питање шта је то у њему дигитално. Аналогно и очигледно је да су тог дана завршени радови, кад је Вучић био тамо и склоњена бина, јер се од тада ништа није десило, што говори о томе какве су „велике инвестиције“ о којима он прича. Доказ томе је да поново касне родитељски и дечији додаци. У хрпи похвала како нам иде најбоље у историји, најугроженији сегмент становништва мора недељама и месецима да чека на оно што им је законско право. Бојим се да то личи на време након 90-тих и зато се надам да ћемо скупити довољно одлучности и памети да ставимо тачку на пропадање Србије“, навео је Живковић.

Има и паметних ствари које се раде, указао је он, а једна од њих је Декларација о заштити животне средине у Зрењанину коју је написао Градски одбор НОВЕ Зрењанин.

„Као што знате тамо нема воде за пиће, аерозагађење је немерљиво, праве се фабрике које су нови ниво загађења… Позивам све у Србији да ураде нешто слично и да то буде један од њихових програма за изборе на које треба изаћи на пролеће, ако се за то створе минимални услови“, закључио је он.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!