Живковић поручио опозицији: Требе искористити сва средства, Вучић мора да оде!

0

Председник Нове странке Зоран Живковић поновио је данас став да треба изаћи на предстојеће изборе и позвао грађане да "добро размисле да ли је боље бежати од зла или се борити против њега као што су то радили храбри људи 90-их година и побеђивали".

Коментаришући најаве да ће избори бити одржани 26. априла, Живковић је рекао да иако нису створени „ни приближно нормални“ услови за изборе, треба ући у борбу и председнику Србије Александру Вучићу пружити отпор.

„Позивам све који желе добро својој породици, свом граду, држави, нацији, да добро размисле шта да раде када избори буду формално расписани. Мој лични став је да треба изаћи на изборе ако се још мало поправи ово стање јер ако пустимо да продју без учешћа нас који желимо нормалну Србију, једино је сигурно да ће Вучић добити још један мандат“, рекао је Живковић новинарима у Скупштини Србије.

Он је казао да ће коначну одлуку о изласку на изборе донети конференција Нове странке пошто избори буду и формално расписани.

Живковић је „правим демократама“ честитао „данашњи празник, 30 година од обнове рада Демократске странке“.

Председник Нове странке и народни посланик Зоран Живковић поручио је и да су две утицајне европске невладине организације донеле одлуку да ће, када почне процес суспендованом раднику Крушика Александру Обрадовићу, посматрати како исти тече.

Истакавши да Обрадовића стране институције признају за узбуњивача, за разлику од домаћих, те да ЕУ очигледно сумња у српско правосуђе, Живковић је навео да то доводи до закључка да су обележје свих Вучићевих мандата судови у којима судије личе на судије, а врх правосуђа ради погрешно.

„Очекујем да под притиском Европе суђење Обрадовићу буде слободно, да он буде ослобођен и постављен за директора Крушика. Обележје ове власти је и статистика, па ево на првом месту смо у истраживању по броју умрлих од разних врста загађења, са 175 умрлих на 100.000 становника. Паралелно са тим имамо Вучићеву изјаву да је загађење последица великог развоја економије и да треба да будемо срећни што се то дешава. Како онда Немачка или Швајцарска нису најзагађеније? Ово је још једно велико упозорење да осим загађења у политичком и смислу пристојности и морала имамо и загађење које директно убија људе, што мора да се реши променом ове власти како бисмо могли да удахнемо поново пуним плућима“ указао је он.

Лидер НОВЕ је у наставку подсетио да је на прошлој седници Скупштине донета одлука да се уништи 1.000 километара пруга у Србији, без иоле јасног објашњења зашто се то дешава.

„Паралелно с тим Немачка планира да, кроз развој железнице, запосли 100.000 људи, а људе траже и у Србији. Зато питам министарку Михајловић која је идеја унакажења Србије. Неко је израчунао да је тих 1.000 км пруга преко 140.000 тона челика, чија је вредност 40 милиона евра. То је отприлике потребна количина старог гвожђа да би Железара Смедерево радила годину дана. То је чудна коинциденција“, упозорио је Живковић.

Додао је и да је јавности промакла вест о фабрици бакарних цеви у Мајданпеку, коју је држао страни инвеститор, а која је угашена.

„После 25 година Руси одлазе, остављају 400 људи у Мајданпеку без посла. Без објашњења зашто, шта се то десило да су могли да раде у време Светске економске кризе, а сада нису успели да издрже? Да ли је неки локални силник СНС-а подигао проценат уцене према њима или је држава поново предузела неку „добру меру“ за њено уништење? Нисам видео да је Вучић или неко други отишао на затварање те фабрике и да пита људе у ком смеру ће сада ићи њихова будућност. Кад смо код екологије, Вучић је рекао да је пут ка чистом ваздуху градња мини хидроелектрана, што није тачно.

Закључак из децембра прошле године из Студије Светског фонда за природу, који финансира ЕУ, упозорава на негативан еколошки утицај МХЕ. Јасно је да се оне користе само за трошење великог новца грађана Србије, а путем људи који су блиски режиму. Њих има смисла градити тамо где не угрожавају животну средину, а не овако као у Србији. Ја позивам Вучића да престане да се бави стварима које не зна, а не зна ништа отприлике.

Рекао је да се разуме у вино, па нека обиђе неки сајам пред Светог Труфуна, али би било најбоље да ради посао председника који не подразумева да се, као вегета, меша у све. Показало се да свуда где се до сада умешао, направио је штету. Пред нама су избори и ја позивам све људе који желе добро својој породици, комшилуку, граду, нацији, да добро размисле шта да раде и промисле да ли је добро бежати од зла и допустити му да влада или се против њега борити“, закључио је Живковић у Парламенту.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!