Прочитај ми чланак

ЖИВКОВИЋ: Кривична пријава против Вучића, није пријавио припрему убиства Ивановића

0

Председник Нове странке Зоран Живковић затражио је данас од републичке јавне тужитељке Загорке Доловац да поднесе кривичне пријаве против највишег државног руководства због тога што су, како тврди, знали да се припрема убиство Оливера Ивановића, а ништа нису предузели.

„Председник Србије Александар Вучић је недавно рекао да има сазнања ко је убио Оливера Ивановића. То је могао да му каже министар полиције Небојша Стефановић, шеф БИА Братислав Гашић или републичка тужитељка Доловац која је надлежна за све предмете. Они су помињали и имена неких Албанаца, али нису ништа пријавили“, рекао је Живковић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Уколико тужитељка, иако има службену обавезу, ипак ништа не предузме, Живковић је обећао да ће за 15 дана он поднети кривичне пријаве против поменутих функционера.

Лидер Нове странке поставио је питање премијерки Ани Брнабић ко је одговоран за губитак Србијагаса од милијарду и двеста милиона евра, који ће платити сви грађани Србије.

По речима Живковића, ниједна компанија у свету која се бави пословима са нафтом и гасом, не послује с губитком, док Србијагасу држава отписује дуг већи него читав београдски буџет.

„За те паре могло се изградити 1.600 вртића или 20 болница, направити канализација за више од милион људи или сав аутопут који Србији недостаје“, рекао је Живковић и позвао тужитељку да реагује и у том случају.

Живковић се осврнуо и на нову наредбу о раду аеродрома у Краљеву објављену у Службеном гласнику, у којој пише да је радно време средом од 12 до 14 часова.

„Шта раде запослени све остало време?“, питао је Живковић у обраћању у холу Скупштине.