Прочитај ми чланак

ЖИВКОВИЋ: Како сам чуо од психијатара, Вучић има дијагнозу Ф20.0 – хронична болест

0

"Драго ми је да је потврдио оно што ја говорим годинама, да му је дијагноза, коју сам чуо од психијатара - Ф20.0", тврди лидер НОВЕ.

„Али која год да је у питању болест, ја Вучића због његовог, али и здравља политике и Србије, позивам да одмах поднесе оставку, а Србија може да изабере новог председника, као и нови састав Парламента, скупштина општина и градова Србије, и то након усвајања мог предлога о обавезном лекарском уверењу за кандидате за посланике, министре и председника државе. То је већ пракса у 10 земаља ЕУ. Да нам се не би поново дешавало да имамо хронично болесног председника или министре са три појавна облика, позивам да се усвоји тај предлог закона, па да се политиком баве здрави људи који доносе одлуке на корист здраве, нормалне Србије, Србије коју ће поштовати цео свет“, истакао је лидер НОВЕ.

Са друге стране подвукао је да је у Министарству финансија формирана Управа за игре на срећу, упитавши ко се то у Влади Србије игра, и да ли се игра на срећу, или игра руски рулет, на шта и подсећа политика актуелне власти.

„Ово је предизборни буџет који за циљ има да на терет приватног сектора повећа плате у јавном сектору. Највеће повећање је у полицији, што значи да Вучић од њих очекује највећу послушност, јер већина грађана Србије има мобилни телефон, који је означен као средство атентата на председника, па да се спрече злоупотребе истог. Није нам речено шта се тачно десило са председником државе, а грађани морају да буду прецизно обавештени о његовом здрављу. Ако се од кардиоваскуларних проблема опоравио за викенд, па се ваљао по поду кабинета са псом, онда је то још већи проблем. Очигледно је у питању титоизација. Име пса је Пако, врло је чудно да му патријарх да такво име. Можда је у питању Пак’о, па се Вучић игра паклом.

Председник Нове странке и народни посланик Зоран Живковић поручио је да би било нормално да имамо нормалан Парламент, са нормалним саставом, како би о буџету могло и нормално да се дискутује.

„Влада је прихватила неколико ствари из амандмана које сам поднео прошле године, и то у динар као што је гласио мој предлог. И даље је огроман износ новца у једној црној зони која се зове Услуге по уговору, а са 49 милијарди је износ повећан на 57 милијарди. Већи део мојих амандмана се односи на то да се из те тамне зоне пребаци новац у здравство, санацију од поплава, културу, подстицај развоја предузетништва код младих и жена, лечење од ретких болести. Интересантно је да нема ставке усмерене на изградњу гондоле, надам се да је грам памети ипак пао на неку главу СНС-а и да су схватили да је то криминална радња против естетике и урбанизма. За изградњу новог моста преко Саве је предвиђено милион динара, што није довољно ни за идејни план, па се надам да се и од тога одустало“, навео је Живковић.