Прочитај ми чланак

ЖИВИ ЛАНАЦ Грађани због Синише Малог по киши блокирали министарство (ВИДЕО)

0

Испред Владе Србије у току је протест Иницијативе Не давимо Београд која тражи смену министра финансија Синише Малог, након одлуке одбора БУ о његовом докторату. Окупљени су направили "живи ланац" око зграде. Са скупа је поручено да су дошли да кажу "данас Синиша, сутра Небојша".

Подсетимо, Иницијатива Не давимо Београд предала је у уторак Влади Србије и премијерки Ани Брнабић формални захтев за хитно разрешење министар финансија Синише Малог.

„Они бојкотују наш захтев да министар Синиша Мали буде опозван и разрешен са функције министра финансија, они бојкотују наше вапаје за свежим ваздухом, бојкотују све оно што грађани и грађанске Србије предлажу… Бојкотују нас кад тражимо слободне изборе, бојкотују нас када тражимо слободне медије, бојкотују нас кад кажемо министар Синиша Мали више неће бити министар… Драги пријатељи, куцнуо је тренутак да одбацимо ланце којим нас је криминално-партијска елита везала. Куцнуо је тренутак да ми поставимо ланце око наших институција и да их спречимо да и даље имају приступ нашем новцу, нашим пензијама, нашим јавним добрима… Ана Брнабић се оглушила о наш захтев. Није искористила своја уставна и законска овлашћења да тражи разрешење министра Синише Малог. Ана Брнабић је оков на нашим рукама, оков на нашим ногама, оков на свему нашем“, рекао је на скупу Владимир Радојичић из Иницијативе „Не давимо Београд“.

Навео је да су се окупили по овом лошем времену и киши да формирају „живи ланац“ је, како је навео, Влада Србије припада грађанима. „А не криминално-партијској елити која узгаја марихуану, која продаје оружје, која руши у Херцеговачкој, која отима пензије, која брине само у уско-приватном интересу, а не о интересима грађана Србије“, навео је Радојичић. Додао је да су дошли да кажу „данас Синиша, сутра Небојша“.

Радојичић је нагласио да ће грађани ослободити Србију, да се не плаше СНС, јер су грађани једина изворна власт у Србији.

Казао је да ће Иницијатива наставити са акцијама ослобађања институција и да ће наставити до победе слободне и демократске Србије. „У слободној и демократској Србији нема места за режим СНС, нема места за Синишу Малог“, рекао је Радојичић.

Затим су окупљени направили „живи ланац“ око Владе.

Активиста Иницијативе Добрица Веселиновић рекао је у Дану уживо да ће смену министра финансија Иницијатива тражити „док не успеју да га смене“.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!