Прочитај ми чланак

Зита Њари Игић: Позив националним мањинама да гласају за Двери

0

zita-njari-igic-dveri-nas-dom-je-srbija

Поштовани пријатељи, схватите ово као јавно писмо, јер се обраћам у име свих оних који подржавају породични модел друштва и живе у Србији, без обзира на национално или било које друго одређење.

 

Нећу пуно причати, јер све су приче испричане.

С једне стране имамо и режим и његову лажну или немоћну опозицију, а са друге стране је алтернатива, коју предводи наша коалиција Српски покрет Двери – ДСС.

Избор је лак – имамо на власти оне који су се показали, који су уништили земљу својим незнањем, похлепом и страхом и довели нашу земљу на руб сиромаштва, и који стављају странце у први план. Опозиција нису они који имају исти став као СНС. Није алтернатива Вучићу Чедомир Јовановић, ни Борис Тадић, ни Пајтић, да не набрајам све.

Алтернатива овој власти је само она опција која се бори за домаће становништво. Та опција је наша коалиција Двери-ДСС.

За Двери домаћи интерес је интерес и Србина у Чачку, и Словака у Ковачици, и Бугарина у Босилеграду, и Мађара у Кањижи исти… То је домаћи интерес, јер ми смо сви део једног дома, који се зове Србија.

 

zita-njari-igic-dveri-radio-vk

 

Не дамо наше ресурсе странцима! Ово је наша земља и кад се Двери буду питале, биће питани и представници националних мањина.

Ми смо израдили Опште принципе Стратегије мањинске политике Српског покрета Двери и унапређивања интеграције националних мањина и ми ћемо на укључивању националних мањина у политички живот активно радити (документ Општи принципи).

И још нешто, ја нисам од јуче у Дверима, већ сам идеолошки ту где сам, јер верујем у вредности породичног модела друштва и снажне суверене функционалне државе, каква може бити Србија.

Као што сам пре четири године позвала своје сународнике да гласају за Двери (Позив Мађарима у Србији: A Dvériknek!), овог пута као координатор мањинске политике Двери позивам све припаднике свих националних мањина којима је важна будућност и који су за очување наше домаће привреде, породице и уопште за очување Србије, која неће бити колонија да изађу на изборе и да заокруже на републичким изборима број 5, а на покрајинским број 7.

На срећу имате за кога да гласате! За срећу снажне и богате Србије, која поштује све своје људе!
 

И на крају на мађарском:

Szavazzunk a Szerb Dvéri mozgalomra, mi olyan szervezet vagyunk akik változatosságot hoznak. Boskó Obradović olyan politikus aki tiszteli a családot és azért szavazzunk rá. Együtt fogunk gyözni. A Dvérikel!

(превод: Гласајте за Српски покрет Двери, ми смо организација, која доноси промене. Бошко Обрадовић је такав политичар који цени породичне вредности и зато гласајте за њега. Заједно побеђујемо. За Двери! )

 

Ваша Зита