Прочитај ми чланак

Зиберај: Дачић је под истрагом, продавао је оружје Исламској држави

0

Саветник одлазећег министра спољних послова Косова Беџета Пацолија, Јетљир Зиберај, упутио је оштре оптужбе на рачун министра спољних послова Србије Ивице Дачића оптуживши га да је продавао српско оружје Исламској држави у Сирији.

Према тврдњи Зибераја, против Дачића „важна западна земља води истрагу због тих послова“.

foto: flickr

„Ивица Дачић је лице организованог криминала. Међународни сарадници су нам рекли да је Дачић балкански дилер који ИД-у продаје српско оружје и да је под истрагом важне западне земље због ових послова. Ове године отпутовао је у Ирак, где су његови пријатељи упали у проблеме са властима и Дачић је лобирао да обезбеди руте српским трговцима оружјем на територијама под контролом Исламске државе“, написао је Зиберај у посту на Фејсбук налогу.

Истакао је, даље, да је одавно говорио јавно о како је навео Дачићевим везама са продајом оружја у различитим регионима света.

„Ивица Дачић је објавио лажне дипломатске ноте са такозваним повлачењем признања Косова, али цела његова кампања била је да обезбеди нова тржишта за српске трговце оружјем у Африци и другим регионима света. Камуфлирајући тај циљ у борби против Косова, како би стицао политичке поене у Србији, он је добио само милионе евра од кријумчара оружја“, наводи Зиберај.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!