Прочитај ми чланак

Жестока расправа у Скупштини: Колика је плата у Црној Гори – 250 или 600 евра?

0

Шеф посланичког клуба Демократског фронта Славен Радуновић најавио је јуче, у уторак 21. децембра у Скупштини да ће посалници из тог клуба гласати за програм „Европа сад“, напомињући да је ријеч о, како је истакао, хазардерском потезу.

Он је поручио да је ДФ понудио да минимална зарада буде 650 еура.

„Срамота је да грађанин од своје плате не може да прехрани породицу. Минимална потрошачка корпа није реална и мање је од реалног. Али, зашто је све ово сумњиво и чудно. Кад су се Влади тресле ноге министри Јаков Милатовић и Милојко Спајић су понудили грађанима оно што не раде озбиљни људи. Понудили су наду да ће се нешто десити чаробним штапицем. Одједном исти они кажу да може 450, а није могло раније 260 еура када смо предлагали повећање. Није био могући дјечији додатак за сву дјецу него само до шест година. Ово је хазардерски потез. Ко ће бити крив ако не буду могле да се исплате пензије. Хоће ли људи који ће већ тада бити смијењени. Дошли с актовком и отишли с њом”, поручио је Радуновић.

Он истиче да је неодговорни потез довео до пометње и кризе, те да су неодговорни људи ово урадили, поручујући да су доведени до тога да не гласају и да бирачи буду незадовољни или да гласају и да доведу у питање економију.

„Побиједио је Спајић политиком недостојних људи играјући се положајем сиротиње у Црној Гори. Грађани су од нас тражили да гласамо. Али да знате, не прихватамо одговорност за ово. Ова земља се мора задуживати за основне ствари. Свјесни смо тога да сваки грађанин који гласа ДФ се нада да ћемо притиснути дугме учинићемо то. Али зато ова Влада нема нашу подршку”, закључио је он.