Прочитај ми чланак

ЖЕСТОКА КРИТИКА: У власти седе људи који су продавали фабрике за тепсију рибе

0

Председник Народног слободарског покрета и кандидат за председника Србије жестоко је критиковао власт у Србији због одржавања континутета са „петооктобарском логиком“ и учешћа људи који су „пљачкали државу“.

Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

Председник Народног слободарског покрета и кандидат за председника Србије жестоко је критиковао власт у Србији због одржавања континутета са „петооктобарском логиком“ и учешћа људи који су „пљачкали државу“.

– Не могу да подржим овако конципирану Владу и власт јер још од 2012. на овамо, на моју жалост, имате континуитет са политиком петооктобарске логике. То је логика која је била спремна да зарад наводног вишег интереса, а видели смо да није иза тога дошло ништа што је виши интерес већ општа пљачка, спали Народну Скупштину. После спаљивања Народне Скупштине није кренула изградња нове државе већ додатно растакање свих оних система који су постојали – рекао је Паровић.

Он је рекао да је 5. октобра на власт дошло „стотинак бараба“ али и да се данас негативном селекцијом доводе они најгорина чело.

– Не могу да дам подршку таквој Влади и зато сам сам опозиционо оријентисан. Кад видим Зорану Михајловић, Јелену Триван и такве људе мени се диже коса на глави. Не зато што имам нешто лично против њих, али мене такви људи подсећају на оно најгоре време у коме смо ми живели. Када видим Јелену Триван ја се подсећам да су они продавали фабрике које је овај народ градио деценијама за тепсију рибе – оштар је Паровић.

Он је нагласио да је противник наставка петоктобарске политике оличене и у овој власти, осносно недостаткa дисконтинуитета.

Паровић је подсетио да су преговори о Космету у време власти ДС и Вука Јеремића пребачен из УН у ЕУ што је била грешка, али замера и садашњој Влади на споразуму из Брисела. Паровић је обасно да не може да подржава Владу Србије која је наставила преговоре у Бриселу о питању Косова и Метохије и потписала лош споразум.

– Очекивао сам да ће власт 2012. инсистирати на повратку преговора о Космету у УН. Не, они су наставили процес, наставили те бриселске преговоре који су завршли споразумом који је лош по Србију – рекао је Паровић подсећајући да Албанци ни тако лош споразум по Србију не поштују.