Прочитај ми чланак

ЖЕНЕ терају Палму због малтретирања на робију! Поднеле пријаву и против полиције!

0

Странка Слободе и правде (ССП) поднела је данас у Јагодини кривичну пријаву против полицијске јединице која није заштитила њене активисткиње у том граду пре неколико дана.

У обраћању новинарима чланова ССП испред полицијске станице у Јагодини, где је пријава поднета, речено је да активисткиње нису биле заштићене „од Палминих батинаша, док су се иживљавали над њима, рушећи им штанд испред Аква парка иако је његово постављање уредно пријављено и одобрено“.

„Поручујемо Драгану Марковићу одговараћеш, почни да проучаваш закон и колико ћеш година провести на робији и да се навикаваш на затворен простор“, истакла је Катарина Јокић, подсетивши шта је доживела испред Аква парка.

Како је навела активисткиња Весна Шћекић, „Јагодина је окупирани град у којем је и полиција Палмина“ чиме и „покушава да спречи да се гласно говори о криминалу, мафији, бунга-бунга журкама“.

„Марковић се понаша као да је Јагодина његов приватни град. Али нећеш нас уплашити“, рекла је активисткиња Јелена Костић.

Она је истакла да су Аква парк и паркинг испред њега, где су планирале да поставе штанд и деле материјал, у власништву државе тако да припада свима, а није нечија приватна својима.

Потпредседник ССП Борко Стефановић истакао је да су их грађани поздрављали у пролазу док су доносили кривичну пријаву у Полицијску управу, али „нико не сме да стане јер се боје“.

„Знају градјани да је истина то што кажу ове храбре жене, оне су савест овог града и Србије. Палма нећеш их никад зауставити и уплашити ма колико слао своје људе из полиције да нас фотографишу сада. Твоје слике ће бити у простору где је јако тешко фотографисати“, рекао је Стефановић.

Он је поручио „српској полицији да није бирана да штити феудалце и моћнике већ закон и све градјане Јагодине, без обзира у којој су политичкој партији“.

„Усудиле сте се да окренете главу више пута од свега што се дешава. Срам вас било, укаљали сте професију, униформу. Кад се промени ова власт неће се гледати само ко је крао већ и ко је таквима помагао“, рекао је Стефановић, наводећи да је власт у Србији „нервозна јер зна да јој се ближи крај“.

Потпредседник ССП Дејан Булатовић је нагласио да ће Србија бити слободна и да ће се све кривичне пријаве које су сада у фиокама завршити пред лицем правде и „сви ће Марковићи бити у затвору“.

„Ове храбре жене се боре да паднеш Марковићу и пашћеш са својим пријатељима из владе Србије заједно са Александром Вучићем“, нагласио је Булатовић.