Прочитај ми чланак

ЗЕМАН је дигао велику прашину, сад Американци смирују Приштину

0

Праг -- Не стишавају се реакције на изјаву чешког председика Милоша Земана да би његова земља могла ускоро да преиспита признавање независности Косова.

Амбасадор САД у Чешкој Стивен Кинг састао се са дипломатским представником у Прагу привремених приштинских институција Арбером Влахиујем, коме је пренео чврсту подршку САД косовској независности.

Foto: PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Кинг је на свом Твитер налогу навео да је „уверио Влахијуа у чврсту подршку САД суверенитету и независности Републике Косово, потпуно интегрисане у међународну заједницу“, преноси РТК2.

Подсетимо, чим је крочио на тло Србије Земан је подигао праву прашину, рекавши председнику Вучићу да воли Србију, али да не воли Косово. Потом је, током званичних разговора изјавио да би његова земља могла ускоро да преиспита признавање независности Косова.

Одмах је уследила реакција из Чешке, из чијег Министарства сопљних послова је речено да о томе нема говора и да земан прича „сам за себе“, али је потом премијер Бабиш позвао Земана и поручио да је спреман на отворен дијалог о Косову.