Прочитај ми чланак

Жељка Цвијановић: РС ће поносно прославити Дан Републике

0

БАЊАЛУКА - Председница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић очекује да ће се обележавању Дана Републике одазвати и припадници Оружаних снага БиХ, који чине Трећи пешадијски Републике Српске пук.

Република Српска брани своја права (Фото: Синхуа)

Република Српска брани своја права (Фото: Синхуа)

Гостујући у емисији „Отворено речено“ Радија Републике Српске, премијерка Цвијановић је изјавила да ће РС, упркос бројним оспоравањима и опструкцијама које долазе из политичког Сарајева, поносно и достојанствено прославити 9. јануар, Дан Републике.

Цвијановићева је нагласила да ће оспоравања бити и даље, али да ће Српска уз политичку стабилност радити на јачању својих институција, преноси РТРС.

„Република Српска Дан Републике дочекује у време компликованих односа унутар БиХ, што и није вест“, истакла је она и нагласила да у прошлости није било лако сачувати институције Српске, те да је оспоравање 9. јануара измишљена тема која је производ бошњачких политичких кругова.

Цвијановићева је нагласила да баријеру ка нормализацији односа унутар БиХ представља политичко Сарајево које предводи Бакир Изетбеговић, констатујући да је он то потврдио и изјавом да би предсједник Србије Томислав Николић требало да размисли о доласку на прославу Дана Републике.