Прочитај ми чланак

Зеленски теши Милогорце: Русија неће разбити и покорити ни Украјину ни Црну Гору

0

Украјински председник Владимир Зеленски је, ничим изазван, поручио данас Милогорцима да "Русија неће разбити и покорити ни Украјину, ни Црну Гору, нити било коју државу у свету".

Обраћање Зеленског организовано је у склопу форума „2BS“, који организује Атлантски савез Црне Горе (НАТО), а одржава се у Будви од 6. до 8. октобра.

Говор Зеленског је преношен уживо на Градском тргу на Цетињу, наводи Дан.

Он је захвалио на подршци Украјини.

„Русија се плаши нашег јединства, зато се труди да га разбије. Али ми га само јачамо, зато нас не може освојити. Ни Украјину, ни Црну Гору , нити било коју државу слободног света“, рекао је Зеленски.

„Наш задатак је да одржимо јединство и тако нас неће моћи разбити. Јединство је гарант мира“, поручио је Зеленски у обраћању.

Додао је да су санкције Русији обавезне и да је захвалан свима који подржавају такву политику.

Зеленски је рекао и да лидери Русије имају опсесивну жељу да разбију начело демократске промене власти и да, како је навео, покушавају да изведу државне ударе или корумпирају политички процес када бирају марионету која ће заступати њихове интересе.

Подсећамо, Мило и Дритан су јавно подржали Украјину против Русије, док је Вучић то „стидљивије“ учинио кријући се иза женске сукње, преко своје жене Тамаре запослене у Министарству спољних послова која је подржала Украјину и геј премијерке Ане Брнабић