Прочитај ми чланак

Зеленовић: Вучић изазива грађанске сукобе

0

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић организује лажне "спонтане" скупове подршке самоме себи, а да заправо тиме изазива грађанске сукобе.

„На скуповима подршке самоме себи у Нишу и Крушевцу, нациљао је Драгана Ђиласа као мету. Сутра ће мета бити неко други, свако ко се осмели да проговори о финансијским злоупотребама власти и тортури која се спроводи над сваким ко другачије мисли. На те скупове, на силу, аутобусима, под претњом отказима, Вучић доводи запослене у државним службама и јавним предузећима. Ни они не знају тачно због чега су дошли, али им је речено да нешто морају да вичу, скандирају и прете“, навео је Зеленовић у саопштењу.

Он је оценио да Вучић „ставља на пањ главе својих политичких противника“ и да је само питање тренутка када ће се у име власти појавити „неки помахнитали џелат и тада ће земља склизнути у катастрофу“.

„Позивам Вучића да се дозове памети, ако је то још могуће, и да прекине са стварањем атмосфере мржње и подстицања грађанских сукоба. Позивам Вучића да створи услове за нормалан политички живот и слободне и поштене изборе јер је и у његовом интересу да са власти оде на миран начин и на изборима. Свако добронамеран зна да је овакав силеџијски начин владавине неодржив, да је неодрживо стање да у европској земљи у 21. веку влада човек који се свакодневно дави у аферама нелегалне трговине оружјем и производње наркотика у режији свог најближег окружења“, закључио је Зеленовић.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!