Прочитај ми чланак

Зеленовић напустио РТС: Нећу да учествујем у привиду дебате, поднесите оставке!

0

Народни посланик и копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић напустио је вечерас студио РТС-а у току дебате у емисији "Четвртком у 9", поручивши да неће више да учествује у привиду дебате и да руководство РТС-а мора да поднесе оставке.

„Тражимо медијске и институционалне одговорности. Медијске се односе на то да Пинк и Хепи остану без националне фреквенције, РЕМ да буде почишћен, да се укину ријалитији, да штампани медији који сеју зло и мржњу буду кажњени, да руководство јавног сервиса поднесе оставке. Институционална се односи на све оне представнике министарстава који нису поднели одговарајуће мере. Дакле смена Гашића, Вулина и потврђивање оставки“, навео је Зеленовић и рекао да су ово грађани који су изашли и да они траже људске ствари.

Зеленовић је навео да „живимо у хорору од 3. маја“ и да „овако даље не може“ и позвао грађане да изађу сутра на мирне протесте и да се боре за „вредности од којих нећемо одустати“.

„Нећемо учествовати у привиду дебате, нећемо учествовати у привиду некаквог дијалога у коме ће се ствари решити. Ствари ће се разрешити испуњењем захтева протеста. Не желимо да се понови Рибникар, не желимо да нам се понови Младеновац, не желимо да нам се понове Оџаци или било шта од тога“, навео је Зеленовић.

Он је затим изразио своје најдубље саучешће жртвама и родитељима и навео да не жели да учествује у дебати док се не испуне захтеви са протеста, након чега је рекао да ће напустити емисију.

„Једанаест година ја позивам на дебате. Једанаест година хоћемо да причамо и сад кад се десило ово – имамо привид парламента. Ја у овој радњи више нећу да учествујем и зато ћу напустити студио РТС-а. Руководство РТС-а мора да поднесе оставке“, закључио је Зеленовић и напустио студио.

Његов гест је на Твитеру подржао и опозиционар Млађан Ђорђевић, иако њих двојица не деле исте политичке вредности, али се уједињују против криминалног режима на сутрашњем протесту пред Скупштином.

Група опозиционих народних посланика, међу којима је био и Небојша Зеленовић, обратила се јуче медијима испред РТС-а и указала на стравичан медијски мрак у Србији који у великој мери креира Јавни сервис. Србин.инфо је био на лицу места, погледајте више о томе у видео прилогу доле.