Прочитај ми чланак

Због Веље сви новинари занемели: Овако напредњаци преносе заразу широм Србије?

0

Председник Нове Србије Велимир Илић оценио је да је ситуација „врло тешка и народ је уплашен“ и додао да су „одређене мере морале да се предузму знатно раније ,а ванредно стање је уведено када је зараза већ увелико кренула“.

Он је навео да је Србија у страху шта ће се догодити и како ће се ово завршити.

„Видели смо председник се обратио , увео ванредно стање , мада по мени ово је требало да буде ванредна ситуација ,а не ванредно стање. Ванредно стање плаши грађане у овом смислу у ком је уведено . Тачно је да је војска требало да се укључи, деконтаминација, стерилизација , војска је за то оспособљена. Али је незгодно и непријатно када видите на улици војску с дугим цевима која шета. Зашта ће та цев на леђима војника, плаши народ? То не решава проблем, само ствара још већи страх. Па неће ваљда да пуца на вирус па су понели дуге цеви. И то је необјашњиво. Разочарало ме та толика брига само за нас старије а испада да нас је отписао и малтене ко преживи, преживи, а то је била баш ружна порука“, рекао је Илић.

Он је рекао да људи у унутрашњости имају проблем, нарочито у селима где сада морају да обрађују воће и земљу и да брину о домаћинству.

„Овде се и у овој ситуацији води кампања од врата до врата по градовима, а кампању води СНС. А шта ћемо са људима који треба да ору, да орежу воће… Они морају да раде. Доста је више приче на телевизији , о овоме треба да причају лекари и стварни стручњаци. А не Брнабићка, Селаковић, Вучић и остала екипа. Дошао сам у Београд да испоштујем преседника, али успут , док сам долазио, сам чуо шта ће све да буде договорено. Према томе бесмислено је да ја тамо идем, да председник не губи време , а ни ја . Већ је све најављено да су избори померени, отказани до даљњег. Која сврха је да тамо идем. У јеку када је вирус долазио у Србију људи су стајали у редовима и чекали да потпишу подршку СНС. Нико се није сетио тада тога, нити мислио о том народу , него је он хтео да покаже да је баја“, оценио је Илић.

Он је исткао да су нотари у то време радили „пуном паром и по кафанама и по кафићима, а када је Нова Србија и Народни блок требало да скупљају потписе одлука је била да народ мора један по један да се приводи у општину“.

„Нама нотари најављени тек ове седмице по разним градовима, ми секунд нисмо добили на телевизијама“, казао је он.

Председник Нове Србије је истакао да су „окупљања и славља била дозвољена само челницима СНС и да су ту били заражени здравствени радници на том слављу у Чачку где се епидемија проширила, јер је било и странаца.“

„Зашто на леђима оних који пружају помоћ народу пише Александар Вучић , то је прљава кампања. Није тачно да на позив долазе екипе, лично сам звао нико из штабова се не оглашава. Звао сам за госпођу која је имала 40 температуру. Немој да се фолирамо. Људима треба помоћи на прави начин и немој да се играмо. Неки богати су већ купили и уградили респираторе за личну употребу, уместо да их има у болницама . А шта да раде обични грађани?! Најпоганије и најодвратније што активисти СНС и даље воде кампању. Пола тих заражених су стајали у редовима који су потписивали подршку. Ако желимо да будемо јединствени то треба, али не можемо да правимо политичку кампању и у овој несрећној ситуацији“, закључио је Илић.