Прочитај ми чланак

Због терора СНС-а у овом месту се све теже живи: Ако имате земљу – отеће вам је

0

Сећате се Пећинаца, општине у којој су деца чланова Демократске странке преко ноћи избачена из вртића, зато што су њихови родитељи учествовали у протестима пољопривредника? У истој тој општини тренутно се "отима" земља грађанима који своје парцеле нису желели да продају инвеститорима.

Јучерашњи дан обележио је снимак са јавне расправе у згради општине Пећинци, када је припадник обезбеђења покушао да спречи посланике Скупштине Србије Срђана Миливојевића и Драгану Ракић из Демократске странке да присуствују састанку.

Миливојевић је уочи тога рекао:

„У Пећинцима ће се одржати јавна расправа поводом плана Генералне регулације насељеног места Шимановци. Чувени Милорад Пантић Луки из Пећинаца преко својих људи из општине направио је план који има за циљ да људима који му нису продали најатрактивније парцеле које су биле потенцијално веома занимљиве за инвеститоре, те парцеле сада изузме за изградњу непотребних саобраћајница и зелених површина. На јавну расправу су дошли бројни остећени грађани који су уложили приговоре, и народни посланици Драгана Ракић и ја.Уз то, Милорад Пантић предвиђа да само он на својим парцелама може да гради пословно стамбене објекте, док је на другим парцелама могуће градити само стамбене зграде које нису интересантне у овом насељу“, изјавио је Миливојевић.

Затим је полиција упала на јавну седницу и привела чланове ДС Дарка Симића и Николу Мажића.

Они су накнадно пуштени, али остаје питање шта смо то видели јуче?

Хоћеш, нећеш? Е сад нећеш

Један од грађана који су поднели примедбе на план Генералне регулације Љуба Антић каже да је његова имовина блокирана зато што није хтео да прода своје парцеле инвеститору.
Љуба Антић

„Блокирали су ми две парцеле у Шимановцима новим планом генералне регулације. Потпуно неосновано и циљано. Моје предузеће сад не може да располаже овим земљиштем. Кад усвоје план, а хоће јер имају већину, моја прва парцела ће бити блокирана зато што на њој треба да се изгради пут широк 20 метара, који нема никакву сврху, па чак ни они не могу да објасне зашто су то урадили. За другу парцели су ставили „објекат јавне расправе за перспективне потребе“. То у закону не постоји. Ни ја ни мој адвокат нигде нисмо нашли ову формулацију “ каже Антић и додаје:

„Моју приватну имовину желе да претворе у јавну својину. Од толико државне земље, баш је моја парцела за перспективне потребе“.

Овоме што се сада дешава, наводи даље Антић, претходила је понуда једног инвеститора да гради на његовим парцелама.

„Тај инвеститор је био код мене, хтео је ту да прави локале и станове. Пошто нисмо могли да направимо договор око мог локала, ја сам одбио понуду, а он ми је тад реао да ће уследити ово што имамо сад. Да ће ми имовина бити блокирана… Не могу да продам, да градим, не могу да располажем својом имовином, зато што су ту они наводно предвидели неки пут, за који знамо да се никад неће направити“, наводи Антић.

Његове примедбе на јавној расправи у општини су одбијене, као и замерке свих 20 грађана који имају готово идентичне проблеме:

„Хоћеш, нећеш, е сад нећеш. То је суштина и њихова порука“, закључује Антић.

У општини Пећинци недавно је било проблема и због избацивања деце из вртића.

Све је почело 31. августа када су се испред вртића у овом месту окупили родитељи за чију децу више није било места у тој локалној предшколској установи.

И не, није реч о деци која нису могла да се упишу у вртић, јер није било довољно места. Реч је о малишанима који су преко ноћи осванули на списку непожељних, те су исписани из вртића.

Родитељи ових малишана кажу да су деца остала без места у вртићу, јер су чланови њихових породица, симпатизери или чланови Демократске странке који су учествовали у протестима пољопривредника.

За новонасталу ситуацију оптужили су повереника Српске напредне странке за Пећинце Милорада Пантића Лукија, који је како су рекли директорки предшколске установе у том месту и доставио списак деце која би требало да буду исписана.

Упркос разним обећањима, деца још нису враћена у вртић.