Прочитај ми чланак

Због Руса неће бити избора?

0

vucic01

Русија је једина велика политичка сила која не подржава изборе у Србији, јер сматра да ће пореметити своје економске интересе.

Овакав став Русије један је од разлог због којих лидер СНС Александар Вучић још није одлучио треба ли ићи на изборе или не.

– Главни разлог због којег Русија не би волела да се политичке прилике у Србији промене јесте “Србијагас”, преко кога иде комплетна трговина гасом са Србијом, а који ће имати водећу реч и приликом градње “Јужног тока”. А “Србијагасом” руководе кадрови СПС, који с властима у Москви имају добру сарадњу. С друге стране, СНС инсистира на томе да се садашњи “Србијагас” трансформише, што Русима не одговора – каже наш извор из врха Владе Србије.

С друге стране, иако Александар Вучић име зелено светло за ванредне изборе од САД, званичника ЕУ и Немачке као најзначајније државе у Европе, глас Русије узима с опрезом.

– До краја ове недеље биће решено и ово питање са Русијом, тако да ће се тада знати и коначна одлука Вучића о изборима – каже саговорник “Блица”.

Међутим, лидер СНС данас је ипак ближи ванредним изборима него њиховом одлагању. Ако би морао на папиру да напише проценат за и против избора, онда би то било 60:40 за изборе.

Реконструкција

Уколико до 29. јануара не буду расписани ванредни парламентарни избори, Влада Србије доживеће нову реконструкцију, сазнаје “Блиц”. У том случају биће извршена прерасподела моћи, тако да ће напредњаци имати много више реалне власти него данас. Кад је реч о министрима СНС, биће смењени они који нису показали добре резултате, као и они преко којих Русија има утицај на рад Владе.

 

(Блиц)