Прочитај ми чланак

Због ове слике Вучић не спава мирно (ФОТО)

0

Фотографија са протеста одржаног у недељу чији је аутор фотограф Драгољуб Замуровић, на којој се види непрегледна колона демонстраната, разлог је зашто председник Србије Александар Вучић не може мирно да спава.

Одавно оволико људи није било на протесту, чак ни на протестима „1 од 5 милиона“ од пре три године, када је на хиљаде грађана по тешким временским условима сваке суботе излатило на улице у 18 часова, како би исказали незадовољство.

Ова слика је изазвала страх у напредњчким редовима, нарочито код председника СНС, па у нервози прави аматерске грешке и неопрезне изјаве. Власт се највише плаши незадовољне масе, а судећи по фотографији тај број људи је огроман из дана у дан. Таман је Вучић помислио да не могу вда се понове протести од пре три године, када су грађани месецима излазили на улице широм Србије, па му је ова фотографија пореметила планове и срећу.

Нови протест одржаће се следеће суботе, а на њему, судећи по узаврелој ситуацији, биће још више грађана. Власт је себи учинила медвеђу услугу, шаљући батинаше, хулигане и криминалце из својих редова са моткама, багером и чекићима да туку слободноумне грађане.

На напредњачко насиље грађани су одговорили бунтом, који се незаустављиво шири и тек ће се ширити…