Прочитај ми чланак

Због лажи о Ђиласу, одлуком суда Весић мора да да целу своју плату

0

Горан Весић је дужан да по пресуди суда Драгану Ђиласу због изнетих лажи плати 200.000 динара плус 137.000 судских трошкова. С обзиром на то да је ово већ четврта пресуда суда којом се потврђује да Весић говори лажи када Ђиласа оптужује да је лопов, пљачкаш и слично јасно је да ће Весић за плаћање казни и судских трошкова морати да да своју годишњу плату. Поставља се питање: Од којх пара плаћа адвокате и како преживи од првог до првог? - питају се у Странци слободе и правде.

У саопштењу се даље наводи:

Goran Vesić FOTO: Printscreen

Странка слободе и правде обавештава јавност да је Драган Ђилас до сада добио 66 пресуда у своју корист због лажи која су Вучићева пропагандна гласила и функционери СНС-а изговарали о њему.

Највише пресуда суд је изрекао „Информеру“, чак 18. Затим следи „Ало“ са 10, „Српски Телеграф“ и Саша Миловановић са 6, колико има и против ТВ „Пинк“ и Жељка Митровића.

Од политичара уз Весића је рекордер Синиша Мали са три пресуде, иако је Апелациони суд управо јуче донео одлуку да преиначи првостепену пресуду којом је Мали био осуђен на 150.000 динара, јер је оптужио Ђиласа да је пљачкао док је био градоначелник. Суд је уз невероватно објашњење закључио да то не представља увреду, односно да је рећи пљачкао исто што и рећи управљао градом.

Иначе, одлука да се пресуда преиначи је веома ретка, јер Апелациони суд уколико установи грешку врати предмет првостепеној инстанци на поновно одлучивање. Исти Апелациони суд је недавно смањио казну „Информеру“ на смешних 50.000 динара.

Очигледно да је број пресуда које Ђилас добија постао проблем и да по налогу режима Апелациони суд поништава, или смањује износе који су првостепеним пресудама одређени. Тиме се шаље јасна порука судијама нижих судова да промене досадашњу судску праксу. Да ли ће овај очајнички покушај режима да легитимизује увреде као нормалан политички говор проћи, показаће се убрзо.