Прочитај ми чланак

Због чега се све Вучић „бацао“ кроз прозор, „бесио“ о лустер и ветрогенератор

0

Пиштољ у чело, бешење о лустер или ветрогенератор, скакање у базен или кроз прозор, само су неки од мноштва сликовитих описа којима председник Србије Александар Вучић покушава да објасни озбиљност ситуације у којој се у том тренутку налази. А разлози су разни - криза са струјом, Косово, изјаве министара, Русија. Некад је то изазвано и чистим осећајем среће.

Последњи пут је Вучић је сличне изјаве имао пре неколико дана, кад је гостовао на телевизији Прва. Говорио је о економији, политичким одлукама и наредним корацима Србије…Једна од тема била је и најављено поскупљење струје, али и несташица хране.

Тим поводом, осврнуо се на изјаву министра привреде Бранислава Недимовића да ће хране бити довољно, без обзира на руско-украјинску кризу и да ће је чак бити и за извоз.

“Љут сам на Банета Недимовића цело јутро, дође ми да скочим кроз прозор због његових изјава да нема проблема и да ћемо извозити све”, поручио је Вучић.

Кад је реч о увођењу санкција Русији, ту је употребио термин “пиштољ на чело”.

“Највећа кривица Србије је што штити свој територијални интегритет и оно што не дају Украјини да прихвати, од нас траже по сваку цену да се одрекнемо свог територијалног интегритета. Да прибегнемо промени политике Србије може само уз пиштољ на челу, и то не мени, него нашој деци”, нагласио је Вучић.

А онда је рекао и да ће га једна ситуација навести да скочи у базен на Ташмајдану.

Вучић је рекао да у јуну очекује важну вест у вези једне инвестиције, те да ће тада бити позната одлука једног великог глобалног произвођача аутомобила да ли ће инвестирати у нашој земљи.

„Обећавам да ћу у оделу да скочим у ташмајдански базен ако добијемо ту вест у јуну. Толико је важна та вест и после тога – завршио сам посао за Србију“, рекао је Вучић и додао:

„Ако то буде, као Савић, једино сам дебљи од њега, скочићу у оделу у базен, јер мислим да би то била највећа победа Србије, ако успемо. Још две земље су у игри, а мислим да смо у свему бољи од њих осим у једној ствари. А знате која је та једна ствар – причам о њој у целој емисији“, рекао је Вучић алудирајући на тему којој је припао највећи део разговора у емисији (санкције Русији).

Не тако давно, председник Србије спомињао је вешање о лустер.

Александар Вуциц обрацање нацијиАлександар Вучић председник Фото:Немања Јовановић/Нова.рс
Након што је зимус енергетски сектор доживео колапс, рекао је следеће:

”Зато сам ја погрешио што нисмо у Костолац ушли раније, зато сам ја погрешио што нисмо ишли са Колубаром Б и за све то сам ја крив што сам слушао све могуће еклологе, лажне стручњаке и све могуће странце који су долазили у ову земљу да ми соле памет. Обесио бих се о овај највећи лустер овде, само зато што сам их било шта слуша – истакао је председник Србије, гледајући у лустер Палате Србије.

То није била прва Вучићева најава бешења.

Још 2019. године, приликом посете Ковину, Вучић је одговарајући на питања новинара о Косову, изјавио:

“Лепо ми дође да се обесим о овај овде ветрогенератор. Да човек узме конопче и да се обеси кад прочита тако нешто”, рекао је Вучић коментаришући наслове у штампи у којима САД, наводно, нуде поделу Косова.

Конопче је председник Србије спомињао и приликом посете руског шефа дипломатије Сергеја Лаврова.

“Срећа да смо имали храброст да изградимо гасовод са Русијом, да нисмо ја бих могао само да узмем конопче да се обесим”, изјавио је Вучић, а заувек ће остати упамћен и израз лица Сергеја Лаврова, кад је преводиоц превео речи српског председника.